facebook
2020-04-13 09:30:09

A csapatunk nyári igazolásainak egyike volt Veronika Habánková. A fiatal játékos a Kisvárdától mindössze 85 kilométerre lévő szlovák Iuventa-Michalovce együttesétől érkezett, és már az első mérkőzésén bizonyítot. A Szombathely ellen öt góllal tette le névjegyét, a Békéscsaba elleni sikerből nyolc találattal vette ki részét, és a Debrecen elleni szintén nyolc góljáért sem érheti szó a ház elejét.

Veronika Tamara Radojevics távozásával a Kisvárda első számú gólfelelőse lett, és hetvenhét találatával vezeti is a házi góllövőlistát. A bajnokság felfüggesztésével azonban a gólok gyártása is leállt, a balkezes játékos, csapattársaihoz hasonlóan egyéni programot hajt végre.

– Minden napra megkaptuk az edzéstervet Borbély Erik erőnléti edzőtől, aki a Polar rendszeren keresztül folyamatosan ellenőrzi a munkánkat. Kisvárdán valamelyest könnyebben teltek a napok, hiszen a csapattársammal, Te­ná­val közösen edzettünk – fogalmazott Veronika Habánková.
Múlt héten azonban több csapattársához hasonlóan ő is hazautazott szülővárosába.

– Igen, valóban a múlt héten érkeztem haza Trencsénybe, és szerencsére minden rendben volt a határon, igaz ellenőriztek, de nem történt semmi különleges. Akadt azonban problémám az úton, kicsit gyorsabban mentem a kelleténél, így sikerült begyűjtenem egy gyorshajtási bírságot még a magyar oldalon – idézte fel a kellemetlen esetet a balkezes játékos.

– A koronavírus-járvány nálunk is rányomja bélyegét a mindennapokra, itt se könnyű a helyzet. Sajnos nincs edzőpartnerem, ami megnehezíti a helyzetemet, de a zene segít, és néha a testvérem eljön velem futni vagy kerékpározni. Ebben a kritikus helyzetben azonban jó a családommal lenni, akikre mindenben számíthatok.

Zárásképpen pedig a szurkolóknak üzent. – Mindenki maradjon otthon! Most a legfontosabb az egészség, hiszen ez a helyzet nagyon súlyos, és senki sem akarja, hogy a járvány hosszú hónapokig tartson. Tudom, hogy mindenkinek hiányzik a kézilabda, és én is a lehető leghamarabb szeretnék visszatérni a pályára.

Erre azonban várnia kell még az átlövőnek, ugyanis a Magyar Kézilabda Szövetség április 9-ei döntésével a bajnokságokat berekesztette.


TÁMOGATÓINK