facebook
2019-04-15 05:37:05

Három vesztes mérkőzés után pénteken a Békéscsabát fogadtuk a Városi Sportcsarnokban. A vendégek tartalékosan, több meghatározó játékosuk nélkül érkeztek, így hiányzott Vukajlovics, aki a lelátóról biztatta társait, de nem lépett pályára a januárban kölcsönbe távozó Marincsák Nikolett sem.

A békéscsabaiak húsz percig tartották magukat, majd sorra jöttek a technikai hibák, és az átlövőjátékukat is hatásosan szűrte meg a kisvárdai fal. Az egyre jobban fáradó vendégeken fokozatosan kerekedett felül a rutinos hazai gárda, és megérdemelten aratott nagyarányú győzelmet.

– Nagyon komoly hiányzói voltak a Békéscsabának, összesen tizenkét mezőnyjátékossal érkeztek. Ennek ellenére mi kezdtük idegesebben a mérkőzést, az elején négy-öt ziccert hibáztunk, aztán helyreállt a rend, a félidő végére sikerült egy nagyobb előnyt felépítenünk – tekintett vissza Dévényi János, a Kisvárda edzője. – A második félidőt megint úgy kezdtük, mint a Vác ellen, technikai hibákat vétettünk, ziccereket hibáztunk. Aztán összeszedtük magunkat, és érvényesítettük a papírformát. Külön öröm, hogy Soltész Petra megszerezte első élvonalbeli találatát. Gratulálok neki! Számunkra most egy nehéz szakasza következik a bajnokságnak, sorrendben a Siófok, a Győr, majd az Érd ellen játszunk idegenben, majd a Ferencvárost fogadjuk. Megpróbáljuk kiküszöbölni, minimálisra csökkenteni játékunkban a hullámvölgyeket és tisztességesen helytállni ezen csapatok ellen.

A mérkőzésen hét találatig jutó Orbán Adrienn elégedetten nyilatkozott a lefújás után.

– Örülök, hogy végre győzni tudtunk, már nagyon szükségünk volt rá, remélem, hogy ez erőt ad nekünk a folytatáshoz.


TÁMOGATÓINK