facebook
2020-10-10 19:00:20

Pénteken a Békéscsaba vendégeként nagy különbségű győzelmet aratott felnőtt csapatunk. Az első félidei döcögős játékot követően térfélcsere után Bakó Botond gárdája a játék minden elemében felülmúlta a fiatal viharsarki hölgykoszorút.

- Egy kötelező mérkőzést hoztunk, annak ellenére, hogy nem voltunk könnyű helyzetben. Az elmúlt napok, hetek munkáját nagy mértékben befolyásolta a sok sérülés. Játékosaim azonban mindent megtettek a felkészülés alatt is, hogy viszonylag normálisan fel tudjunk készülni a meccsre, sokan sérülten is vállalták a munkát és segítették a csapatot.

- Ennek tükrében valamennyire érthető volt az első félidei tompaság, lassabb játék és a lerohanásainkba is becsúszott egy-két technikai hiba – tekintett vissza a találkozóra vezetőedzőnk, Bakó Botond.

Fordulás után azonban megváltozott minden, csapatunk védekezésére két egymás utáni gyors időkéréssel sem tudott reagálni a békéscsabai szakmai stáb.

- A második félidőben a csapat kiengedte a kéziféket. Védekezésben váltottunk, ez új ritmust, nagyobb sebességet adott a játékunknak és jöttek azok a gyors, könnyű gólok, amelyre készültünk is. Voltak hibáink ekkor is a lerohanásokban, nagy részét azonban sikerült a gólra váltanunk. Az utolsó negyedórára el is dőltek a lényegi kérdések, ezért a sérüléssel bajlódó játékosaimat már pihentetni tudtam. Ekkor már a fiatalok mellett, a legfiatalabbakat is pályára tudtam küldeni.

Elégedett lehetek, mert egy szünet után sosem könnyű újra felvenni a ritmust és mérkőzést játszani, ráadásul a Békéscsaba első hazai meccsét játszotta, amely mindig plusz motivációt ad egy csapatnak. Ezt a helyzetet azonban jól kezeltük és oldottuk meg. Biztos, hogy jót tett a lelküknek, és az önbizalmuknak, hogy érezték, hogy a második félidőben jól és eredményesen kézilabdáztak – zárta Bakó Botond.

Az Érd csapatánál az egyik játékos kötelezően előírt heti PCR-tesztje pozitív lett, ezért a teljes keret karanténba került, így a szerdai hazai mérkőzésünk elmarad ellenük. Legközelebb várhatóan jövő vasárnap Szombathelyen lépnek pályára Siska Pálmáék.

fotó: Bencsik Ádám beol.hu


TÁMOGATÓINK