facebook
2016-09-30 13:26:53

A bajnokság elejének sorsolása úgy alakult a Kisvárda Master Good számára a női NB I-ben, hogy az idegenbeli meccsek a nyerhetőek. A Kispest soroksári otthonában múlt vasárnap sikerült győzelemre váltani a reményt, most pedig a Mosonmagyaróváron megszerezhető két pont reményében szeli át az országot a szerdai, Érd elleni hazai bajnokit 28–22-re elveszítő csapat.

– Ki merem jelenteni, ez nyerhető mérkőzés – mondta Kovács Péter, a várdaiak edzője. – Ugyanakkor a bajnokság előtti esélyeket latolgatva alighanem a mosonmagyaróváriak is két ponttal kalkuláltak ennek a mérkőzésnek a kapcsán. Ellenfelünk szorosan együtt működik a győri klubbal, a sztárcsapat több fiatalja is náluk pallérozódik, de azért a saját útjukat is járják. Eddig kétszer léptek pályára a bajnokságban, mindkét meccsüket elveszítették, de figyelmeztető jel, hogy szerdán Vácon csak kétgólos különbséggel kaptak ki. Egyúttal az az eredmény is megerősített abban, hogy a három-négy élcsapat elleni mérkőzéseket leszámítva a mezőny többi tagjának egymás elleni mérkőzésein bárki legyőzhet bárkit.

Egy biztos, a nagy távolság miatt már pénteken útrakelő várdaiak nem ragadhatnak úgy be az első félidőben, ahogy az Érd elleni mérkőzésen tették.

– Eddig mindhárom mérkőzésen átszundikáltuk az első félidőt – váltott témát a várdai tréner. – A Győr-meccs után azt mondtuk, hogy az a Győr volt, a Kispest ellenit követően, hogy azért nyertünk, de az Érd ellen már nem volt kapaszkodó. Vagy a bemelegítést szúrják el a lányok, vagy túlizgulják az elejét, de ezen változtatni kell. Nincs még igazi vezérünk, mindenki felteszi a kezét, hogy „bocsi, az én hibám volt”, csak éppen az eredményjelző azt mutatta, hogy 6–15. Ez nem járható út, Mosonmagyaróváron nagyon oda kell figyelnünk a jó kezdésre.

forrás:szon.hu


TÁMOGATÓINK