facebook
2019-09-21 13:05:42

Szombaton a Szent István SE együttesét fogadja a Kisvárda Master Good SE NB I.-es csapata. Az újonc fővárosi alakulat eddig pontot sem szerezve a tabella alján szerénykedik. Az első fordulóban a Debrecent fogadták és kilencgólos vereséget szenvedtek. A következő fordulóban Győrben is alaposan helybenhagyták őket, azután pedig az újoncok rangadóján a Szombathely is legyűrte őket.

A két együttes az élvonalban még nem találkozott egymással, tavaly viszont a Magyar Kupában összesorsolták őket, amelyen a kkc könynyed győzelemmel (26–38) lépett tovább.

A Kisvárda két idegenbeli mérkőzést követően mutatja meg magát ismét hazai publikum előtt.

Bakó Botondot kérdeztük a mérkőzésről.

– A szokásos menetrend szerint készültünk a találkozóra, az edzések mellett megnéztük ellenfelünk mérkőzéseit, kielemeztük a játékukat. Ezen a mérkőzésen kötelező begyűjtenünk a két pontot, ez talán kicsit nagyobb nyomást helyez a játékosokra, de az esélyesség terhét el kell tudni viselni. Arra kell törekednünk, hogy olyan tempójú és színvonalú játékot vigyünk ki a pályára, amit ellenfelünk nem tud majd lekövetni – fogalmazott Bakó Botond.

Smid Eszter az előző szezont a fővárosi együttesnél töltötte, véleménye szerint volt csapata teher nélkül játszhat.

– Az előző évihez képest nem sokat változott a keretük. Nagy veszteség számukra, hogy sérülés miatt nem számíthatnak gólfelelősük, Schneider Éva játékára. Erősségük az lehet, hogy tét nélkül léphetnek pályára ellenünk, mert az első osztályú
szereplésükkel kapcsolatban nincs semmiféle elvárás velük szemben. A rutin mellettünk szól, bízom benne, hogy ezt a pályán meg is tudjuk mutatni – mondta Smid Eszter.

-kelet.hu


TÁMOGATÓINK