facebook
2022-06-16 13:30:49

A Dombi lányok ugyan távoztak, de a következő idényben sem maradunk kiváló beállók nélkül, a fiatal tehetség, Sápi Gréta mellett nálunk folytatja a szlovák válogatott Nikoleta Trunková is. A 186 cm-es játékos 10 évesen Trencsénben ismerkedett meg a sportág alapjaival, később ŠKP Bratislava gárdájában is játszott, jelenleg a tizennégyszeres szlovák bajnok Iuventa Michalovce gárdáját erősíti, mellyel rendszeres szereplője az európia kupaküzdelmeknek. Képességeiről már a magyar válogatott ellen is többször tanúbizonyságot tett, tavaly decemberben a spanyolországi világbajnokság csoportkörének első fordulójában hétszer volt eredményes nemzeti válogatottunk ellen. Ezt megelőzően az októberi Európa-bajnoki selejtezőn nyolc gólig jutott ellenünk.

Nikoleta régi vágya teljesült azzal, hogy Kisvárdára igazolt, mint mondja Magyarországon játszó társaitól tudja, hogy a honi bajnokság nagyon erős és gyors játékot játszanak a csapatok.

– Fontos állomás volt pályafutásomban, mikor a Michalovcéhez igazoltam, újabb mérföldkő, hogy Magyarországon játszhatok. Szeretnék fejlődni, ezért igazoltam külföldre. Tudom, hogy nem lesz könnyű, de ha már jött ez a lehetőség élni szeretnék vele. A Kisvárda egy remek csapat, évről évre fejlődik és egyre jobb helyezéseket ér el a világ egyik legjobb bajnokságában. Remélem én is hozzá tudom tenni a magamét ahhoz, hogy a következő szezonban még fényesebb eredményt érjünk el – mondta Nikoleta Trunková.

Leendő beállónk válogatottbeli társa Veronika Habánková évek óta minket erősít, így volt kitől tájékozódnia klubunkról.

– Beszéltem Nikával, aki mindentől tájékoztatott, elmondta, hogy mennyire szeret itt lenni és hogy nagyon boldog. Döntésemet az is megkönnyítette, hogy a szintén szlovák válogatott Simona Szarková is itt folytatja. Szeretnék minden nap fejlődni és erre remek lehetőségem lesz Kisvárdán, emellett a magyar nyelvet is szeretném elsajátítani, bár Nika szerint ez nem egyszerű feladat.

Nikoleta támadásban érzi erősnek magát, de tisztában van azzal, hogy a védekezés a csapatjáték alapja és elmondása szerint ebben, valamint erőnlétben szeretne előrelépni.

– A gyors lerohanásokban, az első hullámban könnyebb támadni, ha a védekezés rendben van. Ezért hátul kell stabilnak lennünk, de ahogy Nikától hallom, ezzel Kisvárdán nincs gond – fogalmazott a szlovák válogatott beálló, aki szabadidejében sem szakad el teljesen a sporttól.

Nikoleta szabadidejében szeret elvonulni a világ zajától, szeret otthon lenni, akár egyedül is, de legszívesebben családjával szervez közös programokat. Kedveli a sorozatokat, de nem vált csatornát akkor sem ha jégkorong, vagy labdarúgó mérkőzést közvetítenek.


TÁMOGATÓINK