facebook
2021-01-16 21:16:01

A Ferencváros és a Siófok elleni mérkőzést apróbb sérülés miatt kihagyó Pásztor Bettinát és Bouti Fruzsinát ismét nevezte Bakó Botond a szombati, MTK elleni találkozóra.

Parádésan kezdtünk, alig telt el két perc és már 4-0-át mutatott az eredményjelző a javunkra. Nem is vesztegette idejét a fővárosiak mestere, Golovin Vlagyimir, kikérte első idejét, próbálta felrázni álmosan kezdő csapatát. A rövid pauzát követően zárkózott a vendéggárda, első találatukat Dakos Noémi szerezte az ötödik percben, a félidő derekára utol is érték csapatunkat. Megrázták azonban magukat a lányok, keményen védekeztek, elvették a területeket ellenfelük átlövői elől, akik jobbára szélről próbálkoztak, kisebb-nagyobb sikerrel. Pásztor Bettina bravúrt bravúrra halmozott, elöl pedig az átlövők bátran próbálkoztak, hol Mihálffy Adrienn, hol Karnik Szabina, hol pedig Siska Pálma púpozta ki az MTK hálóját, de a szélre lekerülő labdákat Udvardi Laura is biztos kézzel értékesítette. A félidő utolsó találatát a dudaszó pillanatában Veronika Habánková szerezte, így csapatunk négy gólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

Térfélcserét követően ott folytattuk, ahol abbahagyták, Pásztor Bettina rendre hárította a vendégek próbálkozásait, az átlövők pedig termelték a gólokat. A fővárosiakat Szöllősi-Zácsik tartotta mérkőzésben, a kék-fehérek átlövője a játékrész első felében hétszer volt eredményes, majd Pál Tamara vette át tőle a stafétát. Egyre fogyott az előnyünk, már csak egy volt közte, amikor Milosevics Tímea betalált, majd büntetőből Szabó Nina pimaszul a kapus feje fölött pörgette a hálóba a labdát. Hiába való volt azonban minden igyekezet, a rövid pihenőről visszatérő Szöllősi-Zácsik az 56. percben egalizált, innen még egy időkérést követően visszajöttünk. Az utolsó fél percben az MTK támadott és egy véleményes büntetőből ismét a vendégeknél volt az előny, a középkezdésre már nem volt idő. Kár érte, mert ebben a mérkőzésben több volt. Pénteken Fehérváron folytatjuk a bajnoki küzdelmeket.

Kisvárda Master Good SE-MTK 32-33 (17-13)

Kisvárda, zárt kapuk mögött, v.: Altmár, Horváth.

Kisvárda: Pásztor – Udvardi 4, Karnik 6, Szabó 5/4, Dombi L. 3, Siska 6, Milosevics 3. Csere: Mátéfi (kapus), Dombi K., Soltész, Mihálffy 3, Bouti, Habánková 2, Termány. Edző: Bakó Botond.

MTK: Győri – Dávid-Azari 2, Dakos 2, Szabados 2, Szöllősi-Zácsik 12/3, Marincsák 3, Pelczéder 1. Csere: Suba (kapus), Szekerczés, Pál 8/2, Bujdosó-Gerhát 2, Sallai 1, Juhász. Edző: Golivin Vlagyimir.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 4-0, 10. p.: 6-4, 16. p.: 8-8, 22. p.: 14-11, 28. p.: 16-13, 38. p.: 21-17, 44. p.: 24-20, 51. p.: 27-25, 57. p.: 29-30.

Kiállítások: 10, illetve 4 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 6/5.

Mesterszemmel:

Bakó Botond: - Ennyi szünet után ez nem volt nem volt rossz mérkőzés. Azt gondolom, hogy most nem tudtunk volna ennél jobban játszani. Csapatom harcolt, küzdött a győzelemért, mégis kikaptunk. Ezért nagyon csalódottak vagyunk, nagy közhely, de ezúttal nem érdemeltünk vereséget. Nem feltétlenül kell nekünk mindig csendben maradni, mert a játék színvonala nem azt érdemli, ami történt és ezen el kell gondolkodni, mert nem ezért dolgoznak a csapatok.

Golovin Vlagyimir: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, arról beszéltünk az öltözőben előtte, hogy végig kell bírnunk. Nagyon rosszul játszottunk, de ez nem csak nekünk köszönhető, a Kisvárda alaposan felkészült a játékunkból. Rengeteg elkerülhető találatot kaptunk, nem tudtunk indulni, így nem tudtunk könnyű gólokat lőni. A végén a szerencse is mellénk szegődött. Sok mindenben javulnunk kell még.


TÁMOGATÓINK