facebook
2022-03-25 12:50:20

Bakó Botond beszélt a Szombathely elleni mérkőzés esélyeiről.
Idénybeli legnagyobb különbségű győzelmünket arattuk október végén Szombathelyen. Szombaton ezúttal pályaválasztóként mérjük össze erőnket a vasiakkal. Az idényt még Marosán Györggyel kezdő vendégek három vereséggel kezdték az aktuális pontvadászatot, majd október végén hazai pályán legyőzték a Vasast. Sokáig ez volt az egyetlen sikerük, majd tizenkét vereséget követően márciusban a Sterbinszky Amália csarnokban ismét legyűrték az angyalföldieket. Az eredménytelenség Marosán György állásába került, akinek a helyét február elején Pődör Zoltán ügyvezető-igazgató vette át. A változások a játékoskeretet is érintették, októberben leigazolták az orosz jobbszélső, Jekatyerina Lubjanaját, november elején pedig a román származású olasz válogatott jobbátlövő Cristina Gheorgét. Ezzel még nem volt vége, januárban jelentették be Szekerczés Luca érkezését, a négyszeres válogatott a Metzingen gárdájától érkezett, ugyanekkor távozott a brazil Ana Luiza Borba, Jekatyerina Lubjanaja és a horvát Kristina Prkacin.

– Az előző szezonban is azt mondtam, de ezt most is tartom, hogy a Szombathely sokkal jobb annál, mint amit a tabella mutat. Véleményem szerint vannak a vasiaknál szerényebb képességű keretek is az élvonalban, ez egy masszív csapat. Az, hogy miért állnak ott, ahol az nem a mi dolgunk megítélni – fogalmazott vezetőedzőnk, Bakó Botond.

– Vannak jó kézilabdázói és magas stabil védőfalat tudnak felállítani, támadásban pedig komoly lövő sorral rendelkeznek és sokat használják a magas beállójukat. Az őszi eredménnyel már nem foglalkozunk, az már történelem, ahogy mindig, most is az előttünk álló feladatra koncentrálunk. Természetesen győzni szeretnénk, ehhez azonban az kell, hogy ne tabellán elfoglalt helyezéseken járjon az eszünk, hanem motiváltan és nagy akarattal álljunk bele a mérkőzésbe – zárta Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK