facebook
2017-04-21 10:34:40

A táblázaton elfoglalt helyezések alapján hasonló kategóriájú mérkőzés vár csapatunkra, mint a múlt héten. A legutóbbi ellenfélhez, a Váchoz hasonlóan a szombati házigazda, a Dunaújváros is élcsapatnak tekinthető, egyforma pontszámot (27-27) gyűjtöttek, a Vác ötödik, a Dunaújváros negyedik. Attól talán nagyobb ellenállást is kifejthetnénk, mint legutóbb a dunakanyari fellépésen.

– Ebben bízunk mi is, mert olyan második félidő nem fordulhat elő még egyszer, mint Vácon – mondta Dévényi János, a várdaiak edzője. – Szereztünk huszonhat gólt, annak birtokában azért nem kellett volna tizeneggyel kikapnunk. Vagyis egyértelmű, hogy a védekezésen kell javítanunk, illetve jobban koncentrálnunk, olyan hullámvölgyek nem férnek bele, mint a váci második félidőben. Az esélyesség terhe nem minket nyom, és megint csak azt tudom mondani, amit a legutóbbi meccsünk előtt, vagyis szeretnénk küzdelmes, szoros meccset vívni. Remélem, ez most meg is valósul.

Pikáns a mérkőzés azért is, mert Mátéfi Eszter játékosa és edzője is volt a Dunaújvárosnak. Neki nyilván a megszokottnál is ismerősebb lesz a közeg és az ellenfél.

– Tudjuk, hogy kik az ellenfél játékosai, és kire kell fokozottan figyelnünk – beszélt az újvárosiakról Dévényi János. – Beszédes Kovács Anna góljainak száma, a góllövőlistán elfoglalt előkelő, második helyezése, Szalai Babett jól cselező, gyors játékos, Rácz-Vincze Melinda a rutint képviselő a szélen, Cifra Anita a védelem oszlopa. De sorolhatnám még tovább is a remek játékosokat. Ugyanakkor ők is foghatnak ki rossz napot, mint Békéscsabán, ahol döntetlent játszottak, vagy mint a Mosonmagyaróvár ellen, amikor hazai pályán csak kettővel nyertek. Ha úgy adódik, nekünk is meg kell lovagolnunk az esélyt.


TÁMOGATÓINK