facebook
2019-09-10 21:48:20

A múlt heti, Ferencváros elleni mérkőzés után ismét egy top csapat ellen lép pályára szerdán a Kisvárda Master Good SE NB I.-es alakulata. Bakó Botond gárdája a Siófok vendége lesz.

A Balaton-partiak az előző pontvadászatban bronzérmet szereztek, és a klub történetében először megnyerték az EHF-kupát. Nyáron csapatnyi játékos hagyta el Tor Odvar Moen csapatát, Gabriela Perianu és Denisa Dedu a CSM Bukarestbe igazolt, Mireya González és Asma Elghaoui a Valceában folytatja, Estelle Nze Minko pedig a többszörös Bajnokok Ligája-győztes Győr kötelékébe állt. Amilyen neves a távozók névsora, olyan veretes az érkezők listája is, hazatért Németországból Hársfalvi Júlia, Tomori Zsuzsanna Győrből jött, Szikora Melinda és Nerea Pena a Ferencvárostól érkezett, a francia világbajnokot, Niomblát pedig a Metztől igazolták. Így ennek a szezonnak ismét egy remek kerettel vághatnak neki.

Az első fordulóban mindjárt egy rangadóval kezdtek, Győrben csupán három góllal kaptak ki (27–24), a találkozón parádés teljesítményt nyújtott Camille Aoustin, a francia szélső hét találatig jutott. A mérkőzésen nem lépett pályára az ujjsérülést szenvedő Nerea Pena. A következő fordulóban szoros első harminc percet követően a második félidőben kiütötték az újonc Szombathelyt (40–21).

Honlapjuk tanúsága szerint Nerea Pena továbbra is sérült, rajta kívül még Hársfalvi Júlia kénytelen kihagyni a mérkőzést, a fiatal balszélső várhatóan a Ferencváros ellen fog visszatérni a pályára.

Bakó Botondot, a mérkőzés esélyeiről kérdeztük.

– A csapatomtól azt várom, amit a Ferencváros ellen is: ne ijedjünk meg, ne feltartott kézzel lépjünk pályára. Fontos, hogy minél kisebb hullámzások legyenek a teljesítményünkben, valamint legyenek kiemelkedő szakaszaink a mérkőzésen belül. Tovább építkezünk, sebességben, pontosságban, tudatosságban, kollektív játékban rengeteget kell még fejlődnünk. Bízom benne, hogy komoly tartással vesszük fel a harcot, és a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból. Azt, hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk – fogalmazott Bakó Botond.

A mérkőzést az M4 csatorna 18 órától közvetíti.


TÁMOGATÓINK