facebook
2017-09-20 17:11:56

Az előző bajnokságban az utolsó mérkőzést a Budaörs ellen játszotta a Kisvárda Master Good SE, csütörtökön (kezdés 18 órakor) pedig a hazai premier is Magyarország leggazdagabb településének csapata ellen esedékes. A várdaiak azon a május 28-i mérkőzésen elbúcsúztatták kilenc játékosukat, most pedig akár nyolcan is bemutatkozhatnak a hazai közönség előtt.

– Sok változás történt mindkét csapat keretében, különösen nálunk – mondta Mátéfi Eszter arról, hogy a négy hónappal ezelőtti 26–26-os döntetlenből nem érdemes kiindulni. – Mást ne mondjak, valamilyen módon a Fradiból Budaörsre került Zácsik Szandra, aki a válogatottnak is meghatározó játékosa, rá nyilván ügyelni kell. Az ellenfél rohanós, hajtós kézilabdát képvisel, mi pedig nagyon várjuk már a hazai bemutatkozást. A csarnok is elkészült a bemutatkozásra, a napokban még az utolsó simításokat végezték rajta, de azért a múlt hét óta már tudunk benne edzeni. Úgy halljuk, nagy az érdeklődés a mérkőzéseink iránt, de az lesz majd az igazi, amikor szembesülünk a szurkolóink jelenlétével és buzdításával.

Azt szokták mondani az edzők, hogy a vereségen gyorsan túl kell lépni. Ugyanez vonatkozik az olyan bravúrgyőzelemekre is, mint amilyennel a várdaiak rajtoltak a múlt pénteken, az Alba Fehérvár otthonában (24–23)?

– Természetesen beszéltem a lányoknak a legutóbbi meccsről is, kielemeztük a történteket, de alapvetően az a helyzet, hogy máris a következő feladatra koncentráltunk – felelte Mátéfi Eszter. – Persze, a hangulatnak sem tett rosszat az idegenbeli siker, és a látottakra építhetünk a folytatásban is.

Említette a szakmai igazgató, hogy a Budaörs rohanós csapat. Mi a recept ellene? Felvenni a stílusát vagy éppenséggel megpróbálni megfékezni a nagy rohanást?

– Mivel a Budaörsnél az edző személye nem változott, ezért nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk az ellenféltől – így Mátéfi Eszter. – Fel kell készülnünk a sebes játékukra, és arra, hogy a kapott góljaikat követően a középkezdést is villámgyorsan el fogják végezni. A gyors indításból kapott gólok könnyű találatoknak számítanak, ezeket el kell kerülnünk, és belekényszeríteni abba az ellenfelet, hogy felállt fal ellen kelljen támadniuk, hiszen az úgy szerzett gólokért jobban meg kell küzdeni. Fehérváron jól működött a védekezésünk, amire a mindössze huszonhárom kapott gólunk is utal. Ebből csak négy született gyors indításból, ami még belefér. Támadásban még van hova fejlődnünk, hiszen az összeszokottság hiányából nem működnek becsukott szemmel az egyes játékelemek, de ebben is előrelépést várok.

A pénteki győzelem vezéráldozatot is kívánt, hiszen az irányító Tamara Radojevicsnek részlegesen beszakadt a bokaszalagja.

– Irányítónk lábának a kezelése már a mérkőzés közben megkezdődött, de nem tudni, hogy pályára lép-e csütörtökön. Az ő posztján nagyon sok az irányváltoztatás, ami sérülésveszélyt rejteget, amit lehet, hogy nem fogunk kockáztatni, így benne van a pakliban, hogy ezt a mérkőzést Tamara nélkül kell megoldanunk – mondta Mátéfi Eszter.


TÁMOGATÓINK