facebook
2017-11-07 17:09:33

A világbajnokság előtti szünet utolsó hazai tétmeccsét játssza szerdán (kezdés 18 órakor) a Kisvárda Master Good SE, amely a női Magyar Kupa harmadik fordulójában az élvonal újoncát, a Kecskemétet fogadja. A tét a legjobb nyolc, pontosabban a tíz közé jutás, hiszen a két Bajnokok Ligája-résztvevő csapatot, a Győrt és a Ferencvárost kiemelték. Vagyis a négyes döntőbe jutáshoz még három riválisán kell áthámoznia magát annak, aki a sorozat végjátékába vágyik.

A még mindig csak 27 esztendős, de korábban az élvonalban a Szegedet is irányító Marosán György által edzett kecskeméti csapat a bajnokság legutóbbi három mérkőzésén veretlen maradt: hazai pályán legyőzte a Békéscsabát (31–27) és az MTK-t (30–28), a kettő között pedig döntetlent (25–25) ért el a másik újonc, a Vasas otthonában.

A kisvárdaiak szombaton 31–26-ra veszítettek otthonukban a Siófok ellen, és közben a csapat leggólerősebb játékosa, a hat mérkőzésen eddig 45-ször eredményes Triscsuk Krisztina a második félidőben vádlisérülést szenvedett, és már nem térhetett vissza a pályára. Az első és legfontosabb a várdai csapattal és persze a baloldali átlövővel kapcsolatosan, hogy a meccs óta mennyit változott az állapota.

– Az ultrahangos vizsgálat megállapította, hogy nincs izomszakadása, csak begörcsölt a vádlija, ennek megfelelően láttunk hozzá a gyógykezeléséhez – mondta Mátéfi Eszter, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – A hétfői edzésen még nem vett részt, de bízom benne, hogy akár már a szerdai kupameccsen pályára tud lépni. Vele vagy nélküle, egyértelműen a továbbjutás a célunk, nagy baj lenne, ha hazai pályán nem tudnánk legyőzni a Kecskemétet. Szó sincs arról, hogy lebecsülnénk az ellenfelet, az különösen figyelmeztető, hogy az MTK ellen négygólos hátrányt ledolgozva nyertek, de ezen a mérkőzésen a biztos győzelem a célunk.

A továbbjutás kérdése egy mérkőzésen dől el, az esetleges döntetlen a vendégcsapatnak kedvezne.


TÁMOGATÓINK