facebook
2021-07-21 08:10:05

Véget ért a nyári szünet felnőtt gárdánk számára: a csapat tagjai hétfőn felöltötték a melós ruhát és megkezdték a felkészülést a 2021/22-es bajnoki szezonra. Az első napon egy laza, ráhangoló futással és felméréssel kezdtek a lányok. Kedden aztán megérkezett a bulgáriai strandkézilabda Európa-bajnokságról vezetőedzőnk, Bakó Botond, vezetésével aztán belecsaptak a munka közepébe.

- Ha a közepébe nem is, de valóban elkezdtünk dolgozni, nyolc hetünk van arra, hogy tökéletesen felkészüljünk a ránk váró feladatokra. Nem teljes még a létszámunk, a várnai strandkézilabda kontinenstornán részt vevő Mátéfi Dalma, a két junior Európa-bajnokunk, Juhász Gréta és Mérai Maja a jövő héten csatlakozik a csapathoz. Valamint a szlovák korosztályos válogatottal az U17-es kontinenstornára készülő Dorota Bacenková is később kapcsolódik be a közös munkába. Újra itt van köztünk viszont Tamara Radojevics és munkára jelentkeztek új igazolásaink Alekszandra Sztamenics, Darina Sulega és Katona Flóra. Természetesen egy ilyen hosszú szünet után nem lehet ajtóstul rontani a házba, fokozatosan adagoljuk a terhelést. Nem nulláról indulunk azért, hiszen az utóbbi három hétben már volt házi feladata a lányoknak, egyénre szabott programot hajtottak végre, melyek futó és erősítő gyakorlatokat tartalmaztak, ez pedig jó alapot ad a kezdéshez – fogalmazott vezetőedzőnk, Bakó Botond.

- Megvan a felkészülésünk teljes menete, ez azonban a felmérések kiértékelése után még változhat, az eredmények függvényében, ha kell, apróbb módosításokat eszközölünk. A szövetség július 22-én elkészíti a bajnoki sorsolást, ezt is figyelembe vesszük a munka tervezésekor. Az első szakaszban az erő és az állóképesség fejlesztése lesz előtérben, emellett a labda is előkerül majd – tette még hozzá.

A tréningek mellett természetesen edzőmérkőzések is szerepelnek a programban.

- Tíz felkészülési mérkőzést tervezünk a szeptember 12-ei bajnoki rajtig, amelyek közül az egyiken majd fiataljaink több lehetőséget kapnak, ahol megnézzük és felmérjük őket, hogy hol tartanak és kivel és hogyan számolhatunk – zárta Bakó Botond.

A Kisvárda-Master Good SE felkészülési mérkőzései

Augusztus 4. Kisvárda-Master Good SE-Eger Eszterházy SC

Augusztus 6. MTK- Kisvárda-Master Good SE

Augusztus 9. HC Zalau- Kisvárda-Master Good SE

Augusztus 10. HC Zalau- Kisvárda- Master Good SE

Augusztus 13. DVSC SCHAEFFLER-Kisvárda-Master Good SE (Nyíradony)

Augusztus 20-21. Felkészülési torna (Békéscsaba)

2 mérkőzés, az első napon: Kisvárda-Master Good SE-Dunaújvárosi KKA

Augusztus 25. Kisvárda-Master Good SE-EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

Augusztus 27. Kisvárda-Master Good SE-Dunaújvárosi KKA

Szeptember 2. Kisvárda-Master Good SE-DVSC SCHAEFFLER


TÁMOGATÓINK