facebook
2016-10-14 10:26:54

Jól védett. Végre jól védett. Mert Jekatyerina Dzsukeva adós volt a jó teljesítménnyel a kisvárdai NB I-es női csapat kapujában. Hogy nem véletlenül remélnek tőle sokat az újoncnál, azt éppen a szerdai, Alba Fehérvár KC elleni mérkőzésen bizonyította, amikor az ő bravúrjai, sorozatos védései is kellettek a 23–22-es sikerhez.

– Meccsről meccsre épül a csapatunk, ehhez kell az idő, hiszen a nyáron rengeteg helyről érkeztek a játékosok – mondta a Kisvárda Master Good bolgár kapusa, aki a Bajnokok Ligája-résztvevő lengyel MKS Lublintól futott be a nyáron. – Ezen a mérkőzésen jelentős lépést tettünk afelé, hogy valóban igazi csapattá váljunk. A mérkőzésről szólva, mindkét fél sokat hibázott, de a mi védekezésünk rendben volt, és karakteres kézilabdát kellett bemutatnunk ahhoz, hogy a gyengébb kezdés ellenére is meg tudjuk fordítani a mérkőzés állását. Személy szerint nekem és a csapatnak is nagyon sokat segített az az atmoszféra, amit a szurkolóink teremtettek a csarnokban, nélkülük nem jött volna össze az első hazai győzelmünk.

Valószínűleg a 28 éves, 185 centis kapus is egyetért azzal, hogy a szerdán nyújtott teljesítménye volt eddig a legjobb, amit kisvárdai mezben bemutatott.

– Ezzel nehéz lenne vitatkozni – mosolygott Jekatyerina Dzsukeva. – Ugyanakkor a remek védekezésünk miatt most nem is volt igazán nehéz dolgom, a csapat érdeme az egész, hiszen mint mondtam, egyre jobban összeérünk. Bízom benne, hogy tartósan ezen a szinten tudok majd teljesíteni, és idővel azt mondhatjuk, hogy ez csak az egyik legjobb teljesítményem volt.
Ehhez Deli Rita, a fehérváriak edzője – aki szerint a legtöbb csapat nagyon meg fog izzadni Kisvárdán – annyit tett hozzá: az ellenfélről látott felvételek alapján ő is meg tudja erősíteni, hogy Dzsukeva valóban most nyújtotta messze a legjobb teljesítményt ebben a bajnokságban.

forrás: szon.hu


TÁMOGATÓINK