facebook
2022-03-21 09:59:02

Élvonalbeli csapatunk új helyszínen, a Szent László Gimnázium csarnokában fogadta bajnoki mérkőzésen a Fehérvár együttesét. Remekül sikerült a bemutatkozásunk, győzelemmel avattuk fel ideiglenes otthonunkat. A találkozó előtt persze nem tűnt ilyen egyértelműnek, hiszen a vendégek régi-új edzőjükkel a kispadon az utóbbi négy mérkőzésükből hármat is bezsebeltek, mindenesetre bizakodásra adhatott okot, hogy mi is jó formában várták a találkozót. A kezdeti tapogatózást követően aztán a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést és parádés első félidei teljesítményükkel megalapozták sikerünket.

– Legfontosabb célunk az volt, hogy mi irányítsuk a mérkőzést, mi diktáljuk a ritmust, a tempót. Ez az első félidőben kiemelkedően jól sikerült, hiszen többször is vezettük nyolc góllal – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Bakó Botond. – A játékrész végén volt egy kisebb megtorpanásunk, de így is öttel mehettünk az öltözőbe, azt gondolom, hogy szavam sem lehet az első harminc perccel kapcsolatban, mert nagyrészt magas színvonalon kézilabdáztunk.

Fordulás után aztán megakadt az addig olajozottan működő gépezet, az első 12 percben két hetes gól mellett csupán egy akciógólt szereztünk.

– Nehezen indult a második félidő, kihagytunk pár ziccert, ezért szorosabb lett a mérkőzés. Visszaesett a támadójátékunk és a védekezésünk sem volt elég hatékony. Aztán ismételten erőt tudtunk meríteni és a négy gólos győzelmünk teljesen megérdemelt. Jónéhány játékosunk nagyon sok időt töltött a pályán, Mátéfi Dalma végig a kapuban volt, két szélsőn Alekszandra Sztamenics és Udvardi Laura csere nélkül játszotta végig a találkozót, de Dombi Luca és Karnik Szabina is több mint 50 percet töltött a pályán és Bouti Fruzsina is sokat volt játékban. Bírtuk a tempót és a találkozó jelentős részében magas szinten játszottunk. Fontos győzelmet arattunk, mert sikerült megtartani, megerősíteni tabellán elfoglalt pozíciónkat és ezzel megteremtettük annak lehetőségét, hogy esetleg javítsunk is rajta – zárta Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK