facebook
2021-03-15 10:48:27

Szabó Nina után újabb Nemzeti Kézilabda Akadémián nevelkedett tehetség érkezik csapatunkhoz, a balszélső Mérai Maja a következő szezontól Kisvárdán folytatja pályafutását.

A 18 éves játékos Hódmezővásárhelyen kezdett el kézilabdázni és 2016-ban tagja volt annak a csapatnak, amely megnyerte az NB II. Dél-keleti csoportját és feljutott az NB I./B-be. A következő évet azonban már a NEKA-nál töltötte.

- Nagy előrelépés volt nekem, hogy Balatonboglárra kerültem, itt mindent annak rendeltek alá, hogy kihozzák belőlünk a maximumot. Nekünk a tanulás mellett, csak arra kell figyelnünk, a képességünk legjavát nyújtsuk.

Maja a kézilabda mellett atlétikában is megcsillogtatta tehetségét, ötpróbában csapatban diákolimpiai bronzéremmel büszkélkedhet. A sikerek azonban kézilabdában sem kerülték el: 2018-ban aranyérmes lett a leány U16-os válogatott tagjaként a svédországi nyílt Európa-bajnokságon, őt pedig a torna All Star csapatába is beválasztották, a következő évben szintén tagja volt a Celjében U17-es kontinenstornát nyert csapatnak.

- Hatalmas élmény volt mindkét torna, óriási lökést adott a folytatáshoz, az, hogy Göteborgban még a torna csapatába is beválasztottak, csak a hab volt a tortán.

Sérülését követően januártól minden mérkőzésen pályára lépett csapatában és a bizalmat gólokkal hálálta meg. A folyamatos játéklehetőség ellenére mégis meglepte a Kisvárda érdeklődése.

- Váratlanul ért a megkeresés, azonnal fel is hívtam Ninát, aki megnyugtatott, hogy jó helyre jövők. Remek a társaság és azt mondta, hogy jó kezekbe leszek, így biztosan fejlődni is tudok. Ez egy nagy lehetőség számomra, amellyel élni szeretnénk. Mindent meg fogok tenni azért, hogy teljesítményemmel hozzájáruljak a csapat sikeréhez.


TÁMOGATÓINK