facebook
2019-03-08 05:20:42


Csapatunkhoz hasonlóan Debrecenben is új tréner irányítja a szakmai munkát. Négy és fél hónap közös munka után menesztették Pal Oldrup Jensent, s a klub korábbi sikeredzőjét, Köstner Vilmost nevezték ki a helyére. Köstner Vilmos nem először ül le a kispadra a Lokinál, amely az irányításával 1995-ben és 1996-ban EHF-kupát nyert. A két csapat őszi mérkőzésén döntetlenre végeztek a felek, akkor a cívisvárosiak legjobbja Lotte Grigel volt, a dán légiós tizenegyszer volt eredményes.

– Nehéz mérkőzés vár ránk – vágott a közepébe Dévényi János, a Kisvárda edzője. Köstner Vilmos november végén vette át a debreceni csapatot, azóta gyakorlatilag egy komplett alapozáson van túl gárdájával. Játékuk felgyorsult, a meccs közben szinte komplett sorokat cserélnek, ezzel tartják fent a rájuk jellemző magas támadásszámot, elsődleges feladatunk játékuk lassítása – mutatta be mai ellenfelünket a trénere.

– Meg kell akadályoznunk, hogy ezekből könnyű gólokat érjenek el. Külön figyelmet kell szentelnünk a Deszpotovics, Grigel párosnak, mert az ő játékuk határozza meg a debreceniek eredményességét, ők adják a csapatnak a ritmust.

Orbán Adrienn, a Kisvárda csapatkapitánya szerint nagy küzdésre és végig koncentrált játékra lesz szükségük a mérkőzésen.

– Nem lesz könnyű mérkőzés. A szezon elején a Debrecen otthonában döntetlent játszottunk, és velük mindig nagy csatáink vannak, mivel hasonló erőt képviselnek, mint mi. Mindenképpen a győzelemre hajtunk, ehhez azonban nagyon kemény munkára, koncentrációra és küzdésre lesz szükségünk.

A B válogatottba frissen behívott Pásztor Bettina azt emelte ki, hogy a debreceni múlt legalább akkora hátrány, mint előny.

– Soha nem egyszerű a volt csapatom ellen játszani. Azért sem, mert ők is nagyon ismernek, és én is őket, mivel korábban négy évig voltam Debrecenben, ahol egy sikeres periódust zártam. Az ilyen csatákban szerintem mindig az lesz a győztes, aki türelmes tud maradni.


TÁMOGATÓINK