facebook
2021-02-13 20:55:54

Szombaton a Dunaújvárost fogadta élvonalbeli csapatunk.

Mi indítottuk útjára a labdát, Szabó Nina blokkról lepattanó lövéséből a meginduló Kazai Anita szerezte meg a vendégeknek a vezetést, amelyet Bulath Anita rövid időn belül meg is duplázott. Csapatunk azonban nem hagyta, hogy nagyobb különbség alakuljon ki, Siska Pálma szépített, majd ahogy azt már megszokhattuk Szabó Ninától, szemfülesen ellopta a labdát a vendégek középkezdésénél és egalizált. Pásztor Bettina védését követően ismét fiatal irányítónk volt eredményes, először vezetettünk, amelyet a félidő végéig ki sem engedtünk a kezünkből. Sőt előnyünket tovább növeltük, 9-5-nél kikérte első idejét a vendégek mestere. Lett volna lehetősége a Dunaújvárosnak faragni hátrányából, de hármas emberelőnyükkel sem tudtak élni, előbb technikai hibát vétettek, majd két szélső ziccert hatástalanított az ismét jó napot kifogó Pásztor Bettina. Elöl pedig hol Milosevics Tímea, hol Veronika Habánková, hol Siska Pálma állította megoldhatatlan feladat elé a Duna-partiak kapusát és Domi Luca is elemében volt. Közben Mátéfi Dalma is fogott egy hetest. Bakó Botondnak is volt mondanivalója, ezt követően, egyszerre volt pályán Bouti Fruzsina és Szabó Nina, de ilyen felállásban is tovább növeltük előnyünket. A félidei végeredményt és egyben az addigi legnagyobb különbséget Veronika Habánková alakította ki a játékrészt jelző dudaszó pillanatában. Így megnyugtató, hét gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrész elejének forgatókönyve kísértetiesen hasonlított a mérkőzés elejihez: a dunaújvárosiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, előbb a frissen beállt Schatzl Natalie köszönt be Pásztor Bettinának, majd Bulath Anita és Szalai Babett következett. A folytatás azonban, másként alakult, ezúttal nem a mi perceink következtek, a lövések elkerülték a kaput, vagy a kapus védett és a kapufa is a vendégekkel volt, első találatunkra hét percet kellett várni, ekkor Siska Pálma púpozta ki Hlogyik Petra kapuját. Aztán sokáig semmi, az első negyedórában csak három gólra volt képes csapatunk, hogy a különbség nem csökkent az önfeláldozó, kemény védekezésünknek köszönhetjük, no meg Pásztor Bettina védéseinek.

A mérkőzés hajrájára elveszítettük a harmadik két perces büntetését begyűjtő, így piros lappal kiállított Dombi Katalint, de még ezt is elbírta csapat. Milosevics Tímea emberhátrányban is betalált, majd Bulath Anita bombáját hatástalanított Pásztor Bettina. A végjátékban az egyre idegesebb és kapkodó vendégek részéről Szalai Babett kétszer is technikai hibát vétett, amelyet előbb Veronika Habánková, majd Mihálffy Adrienn is megbüntetett. Bakó Botond kikérte utolsó idejét, ezt követően Siska Pálma szélre lehúzott labdáját Milosevics Tímea értékesítette, ezzel el is dőlt a két pont sorsa. A mérkőzés egy dunaújvárosi büntetővel ért véget, de ez a lényegen már nem változtatott. Csapatunk így megszerezte második hazai győzelmét és tíz pontjával a nyolcadik helyre lépett elő.


Kisvárda Master Good SE-Dunaújvárosi Kohász KA 28-26 (18-11)

Kisvárda, zárt kapuk mögött, v.: Hargitai, Markó.

Kisvárda: Pásztor – Udvardi 4/2, Habánková 3, Szabó 4, Dombi L. 6, Siska 4, Milosevics 3. Csere: Mátéfi, Kondasová (kapus) Termány, Dombi K., Bouti 1, Mihálffy 3. Edző: Bakó Botond.

Dunaújváros: Wéninger – Mihály 1, Ferenczy 2, Nick 1, Dabevszka, Bulath 3, Kazai 2. Csere: Babovics, Hlogyik (kapusok), Szalai 6, Román 1/1, Krupják-Molnár, Barján 2, Horváth 4/2, Schatzl Natalie 2, Fodor 2. Edző: Vágó Attila.

Az eredmény alakulása: 2. perc: 0-2, 9.p.: 5-4, 15. p.: 9-6, 21. p.: 12-8, 29. p.: 16-9, 32. p.: 18-12, 38. p.: 19-15, 44. p.: 20-17, 52. p.: 25-20, 58. p.: 27-24.

Kiállítások: 14, illetve 4 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 5/3.

Mesterszemmel

Bakó Botond: - Tudtuk, hogy a szombathelyi győzelmünk akkor lesz igazán értékes, ha ezt a mérkőzést is hozni tudjuk. Legfontosabb feladatunk az volt, hogy nem izguljuk túl a mérkőzést. Az első félidő majdnem hibátlan volt, védekezésben, támadásban szinte minden bejött és a kapusteljesítmény is rendben volt. A második félidőben volt egy holtpontunk, hibáztunk elöl és hátul is. Szerencsére nem volt annyira szoros, hogy a végjátékban izgulnunk kelljen. Végre hazai pályán is pozitívan jöttünk egy végjátékból. Minden dicséretet megérdemelnek a lányok, mert egy erős Dunaújvárost győztünk le.

Vágó Attila: - Nagyon szomorú és csalódott vagyok az első félidőben mutatott játékunk miatt. Olyan hibákat vétettünk, ami az NB I.-ben nem megengedett. El kell gondolkoznunk, mert a befektetett munkánk töredéke köszön vissza a mérkőzésen. A második félidőben viszont volt tartása a csapatomnak, próbáltunk felállni abból a gödörből, amit saját magunknak ástunk, de a döntő szituációkat rendre elveszítettük. A két gólos különbség nem tükrözi hűen a mérkőzés képét, mert a Kisvárda sokkal jobb volt nálunk.

Fotó: Móricz Csaba


TÁMOGATÓINK