facebook
2021-03-24 09:39:49

Mint arról már korábban beszámoltunk az idény végén hárman hagyják el Kisvárdát, öten pedig érkeznek. Az utoljára bejelentett Tamara Radojeviccsel véglegessé vált a következő szezon kerete.

Erről, az elmúlt időszakról, a következő két hét feladatairól faggattuk vezetőedzőnket, Bakó Botondot, aki az olimpiai kvótát szerzett női válogatottunkról is elmondta véleményét.

Élvonalbeli csapatunk március 5-én Debrecenben lépett utoljára pályára, a következő mérkőzésünk azonban elmaradt, mert a Mosonmagyaróvár néhány játékosa pozitív mintát adott. Így lányainkra az októberi, majd november 1-étől december 30-áig tartó szünetet követően, ismét hosszabb pauza várt.

- A debreceni mérkőzés után egy hét szünetet kaptak a lányok, amely alatt egyéni programot végeztek. Ezt követően a múlt hét szombatig kőkemény munkával telt. Ezen a héten folytatjuk a felkészülést, amelybe már bekapcsolódott a szerb válogatottól visszatérő Milosevics Tímea, szerdán pedig csatlakozik a szlovák válogatott Veronika Habánková is. A felkészülést nagyon jól meg kellett tervezni, hiszen egy hónapig nem játszottunk, április elején viszont egy hét alatt három mérkőzésen is pályára kell lépnünk. Akkori ellenfeleink mind mérkőzéssel a hátuk mögött veszik fel velünk a küzdelmet, míg mi edzőmérkőzést sem tudtunk játszani. Ez komoly dilemma a formába hozás szempontjából, ezt kell megoldanunk a lehető legjobban.

Csapatunk vezetősége nemcsak a következő feladatokra koncentrál, hosszú tárgyalásokat követően megvan a keretük a következő szezonra.

- Elsősorban magyar játékosokban gondolkoztunk, komoly listát állítottunk össze, a tárgyalások azonban több esetben is azért rekedtek meg, mert nem akartak ilyen messzire igazolni. Ezután néztünk körül külföldön, olyan légiósokat kerestünk, akikkel minimum ezt a szintet tartani tudjuk, de az előrelépés lehetősége is benne van. A távozók helyére kellett a pótlást megoldani minden pozícióban, valamint jobb szélre kerestünk még játékost, mert ezen a poszton egyedül volt Udvardi Laura. Ez nagyon rizikós, mert bármikor jöhet egy sérülés, valamint Laura nagy terhelésnek volt kitéve. Katona Flóra érkezésével nagyon erőst párost fognak alkotni. Irányítóban a rutinos Tamara Radojevics tér vissza, aki már valamennyire ismeri a játékrendszerünket, hiszen dolgoztunk együtt pár hónapot, véleményem szerint Bouti Fruzsinával jól meg fogják oldani a feladatukat. Bal szélen pedig, Mérai Maja, Soltész Petra és Alekszandra Sztamenics személyében három lendületes, motivált fiatallal számolhatok. Kapuban az orosz Darina Sulegát igazoltuk, aki fiatal kora ellenére nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Abban bízom, hogy Mátéfi Dalma nem fogadja el, hogy ő a második számú kapus, hanem meg fogja mutatni, hogy stabilan tud jó teljesíteni, fejlődni. Azt szeretném, ha nagy harc lenne a csapatba kerülésért kettőjük között, mert ebből, nem csak ők, hanem a csapat is profitálhat.

A magyar női válogatott hétvégén Győrben kvótát szerzett az az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára.

- Óriási és nagyon fontos eredmény az ötkarikás részvétel kivívása. Egyértelmű volt, hogy a szerbek elleni mérkőzés lesz ennek a kulcsa. Jó volt a sorsolásunk, hiszen az első napon volt egy könnyebb feladatuk, amelyen gyakorolhattak kicsit. A szerbek elleni találkozón végig a mieink akarata érvényesült, végig az történt, amit mi szerettünk volna. Jó volt látni, hogy higgadtak és fegyelmezettek tudtak maradni a fontos pillanatokban és nem roppantak össze a teher súlya alatt, el tudták viselni a tét nagyságát. Le a kalappal mindenki előtt, mert látszott, hogy nagy munkát tettek bele és nem csak a játékosok.


2021/22 szezon kerete

Kapusok: Leskóczi Boglárka, Mátéfi Dalma, Darina Sulega.

Jobbszélsők: Katona Flóra, Udvardi Laura.

Jobbátlövők: Veronika Habánková, Karnik Szabina.

Irányítók: Bacenková Dorota, Bouti Fruzsina, Tamara Radojevics, Zavaczki Boglárka.

Beállók: Dombi Katalin, Dombi Luca.

Balátlövők: Mészáros-Mihálffy Adrienn, Siska Pálma, Termány Rita.

Balszélsők: Mérai Maja, Alekszandra Sztamenics, Soltész Petra.


TÁMOGATÓINK