facebook
2021-04-07 20:53:24

Elég volt pár figyelmetlenség támadásban és máris 3-0-ra vezetett szerdán a Vác Kisvárdán a női élvonalbeli bajnokság 18. fordulójában. Nálunk először Szabó Nina és Dombi Luca „ébredt fel”, vezetésükkel sikerült utolérni ellenfelünket, az időközben beálló Mészáros-Mihálffy is hozzátette a magáét, még emberhátrányból is betalált. Udvardi Laura góljával a félidő közepén először volt egyenlő az állás. Ezután felváltva estek a találatok, majd Mészáros-Mihálffy a mérkőzés során először megszerezte a mieinknek a vezetést. Pásztor Bettina jókor mutatott be fontos védéseket, többek között lefülelte Radoszavljevics ívelését az üres kapura, de Szabó Laura ziccerét is hárította. A Vác irányította játékot, de mindig volt válasz a részünkről. Az önfeláldozóan védekezésnek Milosevics Tímea látta kárát: egy labdára vetődve beütötte a fejét az oldalsó palánkba, a szélsőt ápolni kellett és nem is tudta folytatni a játékot. A szünetre egy gólos vendégelőnnyel vonultak a felek.

Fordulás után mi kezdtünk frissebben, kétszer is labdát szereztünk és lerohanásból találtunk be. Siska Pálma is megszerezte első gólját, majd hamarosan meg is duplázta azt. Találatra találat következett, így egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kialakítani. Az utolsó tíz percre még teljesen nyitott volt a találkozó, Bakó Botond időt kért. Már csak öt perc volt hátra, amikor a vendégek mestere is így tett. A végjátékban azonban megremegtek a kezek, míg a váciaknál volt, aki jó döntést hozott. Az utolsó utáni pillanatban ugyan még hét a hat ellen betaláltunk de ez már nem változtatott a lényegen: egygólos vereséget szenvedtünk, az idény során immár ötödik alkalommal.


Kisvárda Master Good SE-Vác 30-31 (17-18)

Kisvárda, zárt kapuk mögött, v.: Hargitai, Markó. Kisvárda: Pásztor- Udvardi 7/3, Szabó 4/2, Termány, Siska 2, Dombi L. 8, Milosevics. Csere: Mátéfi (kapus), Habánková 2, Mészáros-Mihálffy 6, Bouti, Dombi K. 1, Zavaczki Edző: Bakó Botond. Vác: Bukovszky – Diószegi 5, Hámori 3, Lakatos 6, Helembai 3, Kácsor 3, Radoszavljevics 5. Csere: Szabó 5/3, Aron 1, Pálffy. Edző: Szilágyi Zoltán.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 0-3, 10. p.: 4-6, 16. p.: 9-9, 23. p.: 13-13, 29. p.: 17-17, 38. p.: 21-22, 44. p.: 24:24, 51. p.: 27-27, 59. p.: 29-31.

Kiállítások: 6, illetve 10 perc. Hétméteresek: 6/5, illetve 3/3.

Mesterszemmel

Bakó Botond: - Bosszús vagyok, nagyon haragszom magunkra. Ez már a sokadik egygólos vereségünk, amin mindig úgy léptünk túl, hogy nem baj, gyerünk, csináljuk tovább. Van bennem hiányérzet, hiszen a második félidőben legalább négyszer támadtunk a vezetésért, ami lélektani pluszt adott volna a csapatnak. A végén a kulcsszituációkban sajnos megremegtek a kezek és ez egy ilyen jó csapat ellen nem fér bele.

Szilágyi Zoltán: - Nagy csata volt. Nehéz felkészülni a Kisvárdából, mert speciális támadójátéka van, amelyet a mérkőzés bizonyos szakaszaiban jól megoldottunk. Dombi Lucát azonban nehezen tudtuk tartani. Végig azt éreztem, hogy a kezünkbe lehet a mérkőzés, de ellenfelünk tapadt ránk szívósan. A végjátékban azonban volt a sorsdöntő momentumokban jó döntéseket hoztunk.


TÁMOGATÓINK