facebook
2017-03-10 11:40:13

– Az érdieket is megfoghatta, hogy kiestek az EHF- és a Magyar Kupából valamint vereséget szenvedtek Vácon, ettől még remek csapathoz látogatunk, amely biztosan kilábalt ebből a kisebb hullámvölgyből – mondta Dévényi János, a várdaiak edzője. – Egy biztos, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de ha jó napot fogunk ki, illetve jókor vagyunk jó helyen, akkor megszorongathatjuk a jó erőkből álló ellenfelet.

A két csapat várdai mérkőzésén 28–22-re nyertek a Pest megyeiek, az akkor pályára lépett KKC-ra szombaton alig lehet majd ráismerni, annyi változás történt azóta a keretben. A Kispest elleni mérkőzésen azért még előjöttek az összeszokatlanságból, meg nem értésből adódó hibák, de nyilván napról napra javul a helyzet.

– Minden egyes edzés alkalmas arra, hogy csiszoljuk a csapatjátékot, és az egymás mellett játszók úgymond csukott szemmel is megismerjék egymást – így Dévényi János. – A legutóbbi mérkőzés első félideje arra adott feleletet, hogy a védekezésünkön is van még mit javítani, illetve a kapu előtti határozottságban is tudunk még előrelépni. Hanna Ytterenget a támadójátékba is szeretnék beépíteni, így fontos, hogy javuljon a játékkapcsolata az irányítókkal és az átlövőkkel. Ha sikeresen tudjuk alkalmazni a gyakoroltakat, akkor jó meccset vívhatunk az Érd otthonában.


TÁMOGATÓINK