facebook
2016-10-18 09:44:25

Hektikusan alakul a versenyidény a női kézilabdázóknál. Az elején sűrű volt a menetrend, most pedig már a második kéthetes bajnoki szünet vette kezdetét. Sőt, a Kisvárda Master Good Fehérvár elleni és siófoki fellépése között 17 nap telik majd el, hiszen a várdaiak már a múlt szerdán lejátszották a hétvégére kisorsolt meccsüket és legközelebb október 29-én kézilabdáznak bajnoki pontokért.

Hogy még se maradjon tétmérkőzés nélkül az NB I-es újonc, arról a most induló kupasorozat gondoskodik. A várdaiak szerdán Orosházán lépnek fel, annak az NB I B-s csapatnak az otthonában, amellyel tavaly még azonos osztályban szerepeltek, és mindkétszer biztosan legyőzték (33–26 idegenben és 26–20 otthon). A továbbjutás ezúttal egy mérkőzésen dől el, a házigazda természetesen az alacsonyabb osztályú csapat lesz.

– Természetesen elvárás a lányainkkal szemben, hogy kivívják a továbbjutást – mondta Kovács Péter, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Kicsit a sötétben tapogatózunk, mert nem sokat mond az orosházi csapatban szereplő játékosok neve, de kellő komolysággal állunk a mérkőzéshez. Mivel ebben az időszakban meglehetősen szétszabdalt a versenynaptár, úgy tekintünk a fellépés elé, amely újabb jó lehetőség arra, hogy épüljön a csapat és például Marina Dmitrovics minél inkább összeszokjon a többiekkel. A másik feladat pedig az lenne, hogy az eddig kevesebbet szereplők is játékhoz jussanak, de a kecske sem lakhat jól, miközben a káposzta is megmarad.

A kisvárdaiak hosszú utazás után 17 órakor kezdik a sorozat második fordulójában kiírt mérkőzést.

forrás: szon.hu


TÁMOGATÓINK