facebook
2020-09-20 17:15:36

Csapatunkba nemcsak mezőnyjátékosok érkeztek az átigazolási időszakban, hanem Mátéfi Dalma személyében Pásztor Bettina is új poszttársat kapott.
A huszadik születésnapját a közelmúltban ünneplő hálóőr igazi kézilabdás családban született, édesanyja a Borsodi Bányász színeiben 1984-ben gólkirálynői címet szerzett, volt válogatott Budai Ilona.
Így sportágválasztása szinte a születése pillanatában eldőlt.

- Egész kiskorom óta ebben a légkörben nőttem fel, már gyermekként is jártam anyával az edzésekre, és minden mérkőzésén is ott voltam.
Lett volna lehetőségem focizni is, de ilyen élőélettel, nem volt kérdés, hogy melyiket választom. Dalma Martfűn kezdte pályafutását, de nem kapusként.

- Anya ott volt edző, ezért adta magát, hogy én is ott játsszak. Először szélső voltam, de a lövés és a futás sem ment annyira, ezért nem éreztem jól magamat a mezőnyben. Ekkor vetettem fel, hogy megpróbálnám kapusként, aztán ott is ragadtam.

Dalmát az általános iskola befejezését követően tanulmányi kötelezettségei a fővárosba szólították.

- Budapesten, a Szent István Szakközépiskolában tanultam, ott játszottam. Közben kettős igazolással megfordultam Vecsésen, Hajdúnánáson és a TFSE gárdájánál.

Dalma tagja volt az NB I./B-t nyert és az élvonalba feljutott SZISE csapatának, amely elmondása szerint hatalmas élmény volt.

- Az élvonal nagy kihívás volt mindannyiunknak, sokkal gyorsabb a játék, keményebb, pörgősebb a védekezés és a lövések is erősebbek, pontosabbak, amelyekkel szembe kellett néznem.

- A hangulat is teljesen más volt, mivel mindannyian vidékről érkeztünk, az NB I./B-ben szinte alig akadt nézőnk, az élvonalban viszont a hazai meccseinket Monoron játszottunk, ahol a helyiek kijöttek szurkolni nekünk, ami feldobta a mérkőzés hangulatát. A bajnokság berekesztésének pillanatában a SZISE az utolsó helyen állt az élvonalban és akkor már a zuhanyhíradó szerint az NB I./B-s NEKA a fővárosi klubbal névleg egyesülve, a saját játékosállományára támaszkodva tervezte indulását az élvonalban.

- Mi is hallottunk erről, én viszont szerettem volna továbbra az NB I.-ben védeni, így jókor jött Bakó Botond megkeresése, nem gondolkoztam sokat, szinte azonnal igent mondtam.
-Itt jóval profibb körülmények között folyik a munka és az sem mellékes, hogy napi szinten tanulhatok, leshetek el trükköket Pásztor Bettinától.

Dalma ugyan nem ismert senkit jelenlegi csapatából, de a beilleszkedéssel nem volt gondja, mert az első pillanattól kezdve befogadták, ráadásul párjával érkezett, aki egy környékbeli NB II.-es csapatban játszik.
A végén még azt is elmondta, hogy ez a csapat képes a középmezőny meghatározó tagjává válni, magától pedig azt várja, hogy minél jobb teljesítménnyel tudjon segíteni a célok elérésében.


TÁMOGATÓINK