facebook
2021-02-11 10:33:18

Élvonalbeli gárdánk az előző, félbemaradt pontvadászatban tizenhárom pontot gyűjtve a 10. helyen végzett. Pásztor Bettináék március 6-án, a Fehérvár elleni győzelemmel búcsúztak a bajnokságtól. Az aktuális szezonra sűrű menetrendet állított össze a Magyar Kézilabda Szövetség, azonban a vírushelyzet alaposan szétzilálta a programot, sorra maradta el a mérkőzések, a csapatok hetekre, hónapokra maradtak mérkőzés nélkül. Csapatunk ugyan mérkőzésszámban túl van a felén, a Ferencvárossal, valamint a Fehérvárral már kétszer is megmérkőzött, viszont egyszer sem játszott még közvetlen riválisai közül a Dunaújvárossal és a Boglári Akadémia-SZISE gárdájával. Ezért kissé torz képet mutat a helyzet, mégis arra kértük vezetőedzőnket, Bakó Botondot vonjon mérleget az eddigi mutatott teljesítményről.

- A megszokotthoz képest korán kezdtük meg a felkészülést, de ez szinte adta magát, hiszen korán befejeződött az előző szezon. Júniusban láttunk munkához és két egy hetes szünettel megszakítva három szakaszra bontottuk – kezdte Bakó Botond.

Volt feladata bőven a szakmai stábnak, hiszen kilenc távozója és hat érkezője volt csapatunknak. Nyáron csatlakozott Bouti Fruzsina, Dombi Katalin, Karnik Szabina, Mátéfi Dalma Mihálffy Adrienn, és Termány Rita, ráadásul a rácalmási felkészülési tornán megsérült Veronika Habánková, a szlovák légiósra hónapokig nem számíthatott vezetőedzőnk, amely ismét új helyzetet teremtett.

- Habánková kiesése problémát okozott, de Termány Rita is sérülten érkezett, hosszú időbe telt, mire játékra alkalmas állapotba került, először október elején Békéscsabán tudtam pályára küldeni. Emellett is voltak azért apróbb sérülések, amelyek hátráltatták a munkánkat, gondolok itt Bouti Fruzsina orrtörésére és Karnik Szabinának is voltak problémái a a vádlijával. Legnagyobb gondunka azonban a koronavírus helyzet volt. Nálunk sokáig nem volt pozitív eset, edzettünk, készültünk, de sorsunk a többi csapattól függött és ez a bizonytalanság, kiszámíthatatlanság megviselte a lányokat. Volt olyan eset is, hogy a mérkőzés napján tudtuk csak meg, hogy nem kell pályára lépnünk. Ez nagy törést okozott, ennek még most is érezzük az utóhatásait – fogalmazott Bakó Botond.

Egy tisztességesnek mondható Győr elleni vereséggel kezdtünk szeptemberben, majd a Debrecen elleni bravúros győzelemmel folytattuk. Aztán Vácon csak két góllal kaptunk ki, utána magabiztosan hoztuk el a két pontot Békéscsabáról. Ezt követően több mint egy hónapos szünet következett a Ferencváros elleni mérkőzésig, majd közel ötven nap telt el ismét a Fehérvár elleni találkozóig.

- Nagyon szerettük volna megnyerni a Fehérvár elleni meccset, a második félidőben többször is vezettünk két góllal. Sajnos meglátszott az ötven napos kihagyás, ráadásul ebben az időszakban még edzőmérkőzést sem tudtunk játszani női csapat ellen. Több találkozónk is le volt kötve, a Debrecen viszont két találkozót is lemondott.

Január elején a Ferencvárossal és a Siófokkal játszottunk, amelyen Bakó Botond szerint viszonylag jól teljesített és felszabadultan kézilabdáztak a lányok, majd ismét két egygólos vereség következett.

- Az MTK elleni találkozó egy újabb fordulópont volt, egy gyakorlatilag megnyert meccset veszítettünk el, de ezért a lányokat nem tudom hibáztatni, mert maximumot teljesítettek és nagyon jól játszottak, sajnos a végén nem rajtunk múlott a dolog. Aztán Fehérvárra utaztunk és nyertünk kettővel, ami abban a mentális állapotban csoda volt. Azt gondoltam, hogy ezzel kijöttünk a gödörből, de a hazai Érd elleni meccsen gyengébben teljesítettünk és végén kicsúszott a kezünkből. Nekem ez a vereség volt a legfájóbb, mert ötvenhárom percig mi irányítottunk, az utolsó percekben azonban lebénult a társaság és elveszítettük a végjátékot. Ez azóta is nagy kérdőjel bennem, keresem rá a magyarázatot, de nem találom. Szerencsére ebből fel tudott állni a csapat és megmutatta erejét, nyerni tudtunk Szombathelyen.

- Vegyesek az érzéseim, mint ahogy az eredmények is. Idegenben több pontot szereztünk, hazai pályán pályán két olyan meccset is elveszítettünk, amelyet hoznunk kellett volna.

Bakó Botond végül még az is elmondta, hogy nem tartanak ott, ahol ő szeretné. Átlövőjátékban és átütőerőben előrébb kellene járniuk, de véleménye szerint ennél többre is képesek. Azt gondolja, hogy még keményebben kell dolgozniuk, ki kell zökkenniük a komfortzónájukból, feszegetniük kell a határaikat, mert csak akkor lehet fejlődni. Helyzetüket biztatónak tartja, mert az igazán extra teljesítménytől egy-két gól és másodpercek választják el a csapatot.

A csapat mutatói

Összesített
9. 13 4 - 9 314-347 8
Hazai pályán
6 1 - 5 142-155 2
Vendégként
7 3 - 4 172-192 6
Házi góllövőlista. 58 gólos: Szabó Nina. 45 gólos: Udvardi Laura. 39 gólos: Siska Pálma. 38 gólos: Karnik Szabina. 32 gólos: Mihálffy Adrienn. 30 gólos: Dombi Luca. 29 gólos: Milosevics Tímea. 15 gólos: Veronika Habánková. 10 gólos: Bouti Fruzsina, Dombi Katalin. 5 gólos: Soltész Petra. 2 gólos: Termány Rita. 1 gólos: Mátéfi Dalma.


TÁMOGATÓINK