facebook
2021-12-02 15:38:14

A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést követő bajnoki szünetben bő egy hetes pihenőt kapott játékosaink jelentős része. Néhányan azonban tovább dolgoztak, Mérai Maja és Juhász Gréta a junior válogatott összetartásán vett részt, melyet a dánok elleni két mérkőzéssel zártak korosztályos legjobbjaink. Légiósaink közül pedig a házi góllövőlistát vezető Radojevics Tamara és balszélső Alekszandra Sztamenics a szerdán kezdődött spanyolországi világbajnokságra készülő szerb válogatott munkájában vett rész, a két játékos Uros Bregar szövetségi kapitány szűkített utazó keretébe is bekerült.

A rövid pihenőt követően csapatunk hétfőn folytatta a munkát.

- Az itt maradt kilenc mezőnyjátékossal és a két kapussal, valamit az ifistákkal kiegészülve hétfőn megkezdtük, illetve folytattuk a munkát, szerdán pedig csatlakozott a két junior válogatottunk is. Végezzük az előre eltervezett feladatainkat, külön koncentrálva arra, amelyek szükségesek az előre lépésünkhöz. Rengeteg egyéni készség-, és képességfejlesztés vár a lányokra. Emellett természetesen csapatszintű taktikai feladatokat is fogunk gyakorolni, amennyire ez lehetséges a csökkentett létszámmal. Gyakorlatilag egy felkészülés vette kezdetét, amely más, mint egy nyári, alapozó felkészülés. Először erő-, és állapotfelmérést végeztünk, ezek kielemzését követően a mutatott eredmények tükrében alakítottuk ki a következő hetek programját.

Bakó Botond nem tartja rossznak csapatunk eddigi szereplést, a mutatott védekezésünkkel elégedett, azt azonban elismeri, hogy Veronika Habánková sérülése törést okozott a játékunkban, mert azóta visszaesett a dobott gólok száma.

- Veronika kiesésével kicsit megtorpantunk, a sérüléséből felépülő Karnik Szabina viszont jól szállt be, az azonban várható volt, hogy egy ilyen hosszú kihagyás után nála lesz egy kis formaingadozás. A Fehérvár és a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéseken az első félidőben nyújtott halványabb teljesítményünk pecsételte meg a sorsunkat. Nagyon bosszantó volt, hogy főleg a kapusok elleni párharcokat veszítettük el, valamint az átlövőink és kapusok teljesítménye maradt el a várttól. Ezekben a játékelemekben kell mindenképpen javulnunk, de úgy látom, hogy van potenciál a csapatban – zárta Bakó Botond.

Az edzések mellett négy felkészülési mérkőzés is szerepel csapatunk programjában. Jövő pénteken Budapesten az MTK-val mérjük össze tudásunkat, a hónap harmadik hetében két találkozón látjuk vendégül a román élvonalbeli Zilah csapatát, december 22-én pedig a DVSC ellen játszunk a Hódos Imre sportcsarnokban. Az esztendőt december 30-án a Ferencváros elleni bajnoki találkozóval zárjuk.


TÁMOGATÓINK