facebook
2021-05-30 20:46:36

Ahogy azt vezetőedzőnk, Bakó Botond ígérte, csapatunk nem nyaralni ment Balatonboglárra. Ennek megfelelően is kezdtük a szezon utolsó mérkőzését a Balatonboglári Akadémia-SZISE gárdája ellen. Kemény védekezéssel álltuk útját az akadémisták próbálkozásainak és Pásztor Bettina is jól védett, elöl pedig türelmesen, helyzetig játszva szereztük góljaikat, igaz, hogy pár apró hiba azért becsúszott, de így is őriztük az elején szerzett előnyünket. Ifj, Kiss Szilárd már a 8. percben a kikérte első idejét. A rövid pauzát követően továbbra is mi irányítottuk a játékot, tartottuk háromgólos előnyüket. Nem hagyták magukat azonban a hazaiak, próbáltak kapaszkodni, a kapuba beálló Gercsó Nóra pedig Szabó Nina büntetője mellett több lövést is hárított, ezzel meg is törte egy kicsit a lendületünket, ekkor Bakó Botond magához is rendelte övéit. Az időkérés használt is, Mihálffy Adrienn két bombájával, majd Bouti Fruzsina büntetőjével újra négy volt közte. A félidőt Juhász Gréta felső léc alá vágott gólja zárta.

Fordulás után Veronika Habánková kétszer, míg Dombi Luca és Szabó Nina egyszer mattolta a hazaiak hálóőrét, így egyre magabiztosabb volt a vezetésünk. A bogláriak mindent egy lapra feltéve támadtak, próbálkozásaikba azonban több hiba csúszott és ezekből pedig a rendezetlen védelem ellen rendre betaláltunk. Hatgólos hátrányuknál Kiss Szilárd újabb időkéréssel próbálkozott, ez azonban nem hozta meg a várt eredményt, mert nem sikerült visszazárkózniuk. Udvardi Laura és a mérkőzésen végig nagy kedvel és eredményesen játszó Veronika Habánková találatával góljával már nyolc volt közte – kezdett eldőli a mérkőzés. Az utolsó hét percre érkezett Soltész Petra, Zavaczki Boglárka és Dorota Bacenková, a találkozót pedig szlovák átlövőn találata zárta. Mivel az ezzel egy időben rendezett Szombathely-Fehérvár mérkőzésen a vasiak nyertek, a balatonbogláriak búcsúztak az élvonaltól, Marosán György csapata pedig meghosszabbította NB I.-es tagságát. Az egy órával később kezdődő összecsapáson a Dunaújváros legyőzte az Érdet, ezzel pontszámban beértek bennünket, az egymás elleni eredmények viszont a Duna-partiaknak kedveznek, így csapatunk a 9. helyen fejezte be a pontvadászatot.


Boglári Akadémia-SZISE-Kisvárda Master Good SE 25-32 (10-14)

Balatonboglár, 200 néző. V: Horváth P., Marton B.

Balatonboglár: Magera – Kukucska 1, Kajdon 3, Faragó, Farkas 6, Koronczai 4/4, Mérai 1. Csere: Gercsó (kapus), Juhász 4, Bánhidi 3, Vámos M. 2, Kocsis 1, Mlinkó, Takó. Edző: ifj. Kiss Szilárd.

Kisvárda: Pásztor. – Udvardi 4/2, Habánková 8, Dombi L. 4, Szabó. 6/1, Siska 2, Milosevics 2. Csere: Mátéfi D. (kapus), Mészáros-Mihálffy 4, Bouti 2, Bacenková, Dombi K., Termány, Soltész, Zavaczki. Edző: Bakó Botond.

Az eredmény alakulása. 8. perc: 1-4, 14. p.: 5-6, 21. p.: 7-8, 26. p.: 7-11, 28. p.: 9-12, 35. p.: 12-18, 40. p.: 16-20, 44. p.: 17-23, 48. p.: 18-25, 52. p.: 22-27, 55. p.: 23-31.

Kiállítások: 4, illetve 12 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 5/3.

Mesterszemmel

ifj. Kiss Szilárd: – Szerettük volna megnehezíteni a Kisvárda dolgát, de szerkezeti problémáink voltak, hiszen Woth Viktória személyében az egyik alapemberünk esett ki a védelemből. A szezon végén került ránk egy kis teher, de az utolsó lépés nem sikerült, ezt a nyomást még nem bírták el a gyerekek. Ennek ellenére büszkék lehetünk a lányokra, nagy tanulságokkal járt a szezon, úgy gondolom, nincs szégyenkeznivalónk.

Bakó Botond: – Mindenképpen szerettük volna győzelemmel zárni a szezont, a lányok ennek érdekében becsülettel dolgoztak, nagyon akarták a sikert. Gratulálok a csapatomnak és a balatonbogláriaknak is, hiszen megmutatták, hogy nagyon jó, minőségi munkával milyen szintre lehet eljutni, akár nagyon fiatalon is. A tizenhárom megszerzett pont önmagáért beszél, mint ahogy az is, hogy sok játékosuk a következő szezonban is az élvonalban kézilabdázhat.


TÁMOGATÓINK