facebook
2022-04-08 21:19:48

Az aktuális szezonban is a nemzetközi szereplést érő helyre pályázó Vácot fogadtuk pénteken ideiglenes otthonunkban. A mieink a Budaörs elleni magabiztos győzelemmel a hátuk mögött várták az összecsapást, míg a vendégek legutóbb a Győr otthonában maradtak alul tíz góllal.

A maroknyi váci szurkoló síppal, dobbal felszerelkezve hazai pályát varázsolt a Szent László Gimnázium csarnokából, otthon is érezték magukat Kácsor Grétáék, rendre megtalálták a vonalon Helembay Fannit és szélsőik is eredményesek voltak. Kapujukban pedig Pásztor Bettina magabiztosan állta útját egykori társai próbálkozásainak, egyedül Dombi Luca tudott túljárni az eszén. A félidő derekán már hattal vezettek a vendégek, Bakó Botond rövid időn belül kétszer is magához rendelte övéit. Az időkérések hasznosnak bizonyultak, megkezdtük a felzárkózást, négynél közelebb azonban nem sikerült férkőznünk. Pedig megvolt rá a lehetőségünk, de kettős emberelőnyben eladtuk a labdát, aztán Juhász Gréta a hatosunk előteréből pontatlanul célzott az üres kapura, majd Tamara Radojevics lövése is célt tévesztett.

Fordulás után Pásztor Bettina ott folytatta, ahol abbahagyta, továbbra is stabil támasza volt a váciaknak, de Mátéfi Dalma is elkapta a fonalat, sorra mutatta be a szebbnél szebb védéseket. Ebből azonban nem tudtunk profitálni, mert elöl rengeteg hibával kézilabdáztunk. Sokáig öt hat gólon billegett a mérkőzés, aztán tíz perccel a vége előtt Tamara Radojevics idénybeli századik góljával négyre zsugorodott a hátrány, felcsillant a remény. Egy labdaszerzés után Dombi Luca volt eredményes, már csak három volt közte. Majd Mátéfi Dalma védett egy hetest, a másik oldalon Pásztor Betti védte Mérai Maja ziccerét. A Vác végül a mérkőzésen végig vezetve vitte el a két pontot.

Kisvárda Master Good SE-Vác 19-23 (10-15)

Kisvárda, 300 néző, v.: Hargitai, Markó. Kisvárda: Mátéfi – Dombi L. 6, Bouti 5, Karnik 2, Siska, Mészáros-Mihálffy, Sztamenics. Csere: Udvardi, Radojevics 3/2, Juhász 2, Dombi K. 1, Mérai. Edző: Bakó Botond. Vác: Pásztor – Diószegi 1, Hámori 4, Helembai 6, Kuczora 3/1, Kácsor 2, Schatzl Natalie 2. Csere: Bukovszky (kapus) Grosch 3, Ballai, Ferenczy 1, Kovalcsik, Aron, Szondi 1, Világos, Pálffy. Edző: Ottó Katalin. Az eredmény alakulása: 3. perc: 0-2, 9. p.: 3-6, 15. p.: 5-11, 22. p.: 7-12, 28. p.: 9-13, 35. p.: 11-17, 42. p.: 14-19, 49. p.: 15-20, 56. p.: 19-22. Kiállítások: 2, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 2/1.

Mesterszemmel

Bakó Botond: – Fegyelmezetlenül kezdtük a mérkőzést, a Vác szétszedte és ezzel elbizonytalanította a védekezésünket. Védekezés váltás után stabilabbak tudtunk lenni és elöl azonban rengeteget hibáztunk, így megérdemelten nyert a Vác. Vannak ilyen napok, amikor minden kifelé pattant, pedig a csapat küzdött, mindent megpróbált.

Ottó Katalin: – Kemény összecsapásra számítottunk, tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert a a Kisvárda egy feljövőben lévő, jól összerakott csapata. Büszke vagyok a csapatra, mert minden nehézség ellenére megoldottuk a feladatunkat. Taktikusan, a kritikus pillanatokban jól védekezve szereztük meg a két pontot.


TÁMOGATÓINK
Tippmix Opel Coop Mastergood Várda Sport Hotel Coffee Tea Area VárdaPlex Aquacinema Frissmédia FrissFM Transitspeed Warda Coffee Roasters Agrolánc Kisvárda Fonyódi Ásványvíz