facebook
2019-11-03 19:00:45

Vasárnap az Érd gárdáját fogadta a Kisvárda Master Good SE NB I.-es gárdája. A vendégek két nagy különbségű győzelemmel a hátuk mögött érkeztek a találkozóra. Szabó Edina csapata a Szent István alakulatát ütötte ki (50-23), legutóbb pedig az újonc szombathelyieket hagyták alaposan helybe (38-21). Csapatunk az előző fordulóban idénybeli legjobb teljesítményükkel magabiztosan verték a Békéscsabát.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, Kiss Nikolett és Szabó Laura találataival elhúztak, a hazai csapat azonban nem hagyta magát előbb egalizált, majd a vezetést is átvette. Ezt követően felváltva estek a találatok, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól.

A Kisvárda tudatosan lassította a játékot, rendre passzív határig szőtte támadásait, Bakó Botond pedig folyamatosan cserélve tartotta frissen csapatát. A játékrészt Habánková utolsó pillanatokban leadott bombája zárta, ezzel alakult ki a félidei döntetlen. Álomszerűen kezdte a a második félidőt a hazai csapat, két labdaszerzést követően Dudás, majd Milanovics-Litre találatával először vezettek kettővel a hazaiak, amelyet Rocha látványos csavart lövéssel tovább növelt, majd ismét ő volt eredményes, ezzel már néggyel mentek a hazaiak, közben Pásztor Bettina három bravúrt is bemutatott. A vendégek öt perces gólcsendjét Szabó Laura törte meg büntetőből. Ezután a vendégek percei következtek, a hazaiak kissé belefáradtak a saját maguk által diktálta tempóba, egyre többet hibáztak, amelyet a rutinos Érd ki is használt és Foggea is egyre többet találkozott a labdával. Az Érd előbb utolérte ellenfelét, majd a hajrára négy gólos előnyt épített fel, eldőlni látszott a találkozó. Utolsó erőtartalékait mozgósítva még egyszer megrázta magát a Kisvárda és zsinórban három gólt lőve nyílttá tette a végjátékot. Rocha újabb pörgetett lövésével már csak egy volt közte, egy rossz hazai bejátszást követően az ellentámadásból Kisfaludy Anett végleg eldöntötte a találkozót.

Kisvárda-Érd 27-29 (14-14)

Kisvárda, 990 néző, v.: Hantos, Rózsahegyi.

Kisvárda: Pásztor-Orbán 2, Smid, Siska 6, Milanovics-Litre 2, Rocha 3, Dudás 4. Csere: Lajtos (kapus) Habánková 6/2, Milosevics 1, Dombi 3, Petika, Bárány, Udvardi. Edző: Bakó Botond.

Érd: Janurik-Nascimento 4/1, Kiss 1, Szabó L. 4/2, Jerabkova 1, Tóth 4, Bízik 2.Csere: Foggea (kapus) Kovacsevics 5, Kisfaludy 5, Lavko 3, Termány. Edző: Szabó Edina.

Az eredmény alakulása: 2. perc: 0-2, 7. p.: 2-2, 14. p.: 6-7, 20. p.: 10-9, 28. p.: 12-13, 34. p.: 18:14, 41. p.: 21-18, 45. p.: 21-22, 49. p.: 23-24, 55. p.: 25-28.

Kiállítások: 4, illetve 10 perc. Hétméteresek: 2/2 , illetve 3/3.

Mesterszemmel:

Bakó Botond:- Radojevics kiesésével csökkentek a variációs lehetőségeink. Büszke vagyok a lányokra, mert mindent kiadtak magukból és közel voltunk a pontszerzéshez. Fegyelmezettek voltunk végig, volt egy hullámvölgyünk, amit az Érd kíméletlenül kihasznált.

Szabó Edina:- Egy jól felkészült csapat ellen értünk el értékékes győzelmet. Sok mindent meg tudtunk valósítani, abból amit elterveztünk, de követtünk el buta hibákat is. Szerencsére azonban stabilak maradtunk még akkor is, amikor elhúzott a hazai gárda a második félidő elején.






-szon.hu


TÁMOGATÓINK