facebook
2018-04-29 20:31:33

A Kisvárda Master Good SE Dunaújváros elleni vasárnapi meccse előtt éltette a reményt, hogy a vendégek megváltak egyik legjobbjuktól, Kovács Annától, aki az új szezont már Debrecenben kezdi. Aztán kiderült, hogy nélküle is igen erős a keret, a jobb szélen bevetett Grosch Vivien lerohanásból szerzett góljaival ugrott meg az első félidőben a Kohász.

A Várda is szélről vált eredményessé, hiszen Orbán Adrienn és Marincsák Nikolett is betalált „nullszögből”, majd amikor Marina Dmitrovics is bepörkölt kettőt, fel jött egy találatnyira a Várda.

A második félidő elejét azonban elrontotta a házigazda, így már mínusz ötről kellett kapaszkodnia. Hiába kapott külön őrzőt Camila Micijevic, a mezőny legmagasabb játékosa többször is lövőhelyzetbe került, és nem hibázott. A reklamáló György László edző miatt is kétperces kiállítást kapott a Dunaújváros, így hármas előnyben játszhatott 45 másodpercen át a KKC, majd még másfél percig kettősben. Orbán Adrienn és Karacs Jázmin szélről elért góljaival fel is jött 21–19-re a Várda, de a bírók azonnal kompenzáltak, és négy percre kiküldték Vesna Milanovic-Litrét. Ezt a periódust megúszta 1–1-gyel a házigazda, majd 21–22-nél Triscsuknak és Milanovic-Litrének ziccere volt az egyenlítéshez, de Katarina Tomasevics mindkétszer védett. Dmitrovics felső sarkosával azonban ő is tehetetlen volt, így döntetlenről indult az utolsó öt perc.

Mi több, Dmitrovics a vezetést is megszerezte, amikor Szalai Babett megtörte a nyolcperces újvárosi gólcsendet (23–23).

Szekerczés Luca értékesített hetese után az utolsó egy percben hét mezőnyjátékossal a döntetlenért támadott a Kisvárda, de nem sikerült lövőhelyzetbe kerülni, így nyert a Kohász.

NB I, női: 23. forduló

Kisvárda Master Good SE–Dunaújvárosi KKA 23–24 (11–13)

Kisvárda, 1138 néző, v.: Bonifert, Oláh V.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 3, Dmitrovics 5, Radojevics 2, Milanovic-Litre 2, Hakunova 2, Karacs 2. Csere: Triffa (kapus), Umanec, Marincsák 1, Triscsuk 6/3, Szabó V. Edző: Vlatko Djonovics.

Dunaújváros: Tomasevics – Grosch 5, Szekerczés 6/2, Cifra, Micijevic 7, Szalai B. 3, Kazai 1. Csere: Oguntoye (kapus), Dombi 1, Takács D., Nick, Klujber 1, Molnár B., Bulath. Edző: György László.

Az eredmény alakulása, 8. perc: 1–4, 19.: 5–9, 24.: 8–10, 30.: 11–12, 34.: 12–17, 50.: 19–22, 57.: 23–22

Kiállítások: 6, illetve 12 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 2/2.

Mesterszemmel

Vlatko Djonovics: – Nagyon taktikus mérkőzés volt. A második félidőben feljavult a játékunk, és az utolsó támadásnál megvolt az esélyünk az egyenlítésre, de nem tudtuk lövéssel befejezni az akciót.

György László: – Mindkét oldalon a védekezés dominált. A második félidőben nem tudtuk hozni azt a sebességet, mint az elsőben, a végjáték nagyon kiélezett volt, bármelyik csapat nyerhetett volna.


TÁMOGATÓINK