facebook
2021-02-05 10:36:37

Újabb kulcsmérkőzés vár élvonalbeli gárdánkra, szombaton a Szombathely vendégei leszünk.

Marosán György csapata az aktuális kiírásban eddig mindössze a Dunaújvárost és a Balatonboglárt legyőzve, négy pontot gyűjtve a tabella utolsó előtti helyét foglalja el. Orbán Adriennék múlt vasárnap az éremért bejelentkező Mosonmagyaróvár otthonában szaladtak bele nagy pofonba (37-26).

A két gárda az előző kiírásban szeptemberben Kisvárdán találkozott, akkor végig szoros csatában csikartuk ki a győzelmet (25-23). Fordított felállásban januárban mérkőztek meg a felek, azon a találkozón egy félidőnyi, nyolc gólos előnyt adtunk a hazaiaknak, amelyből csak faragni tudtunk a végéig (23-20), így vereséggel ért véget a hosszú túra.

- Közvetlen riválisunkhoz utazunk, ráadásul a Szombathely otthon veszélyes ellenfél mindenkinek. Az elmúlt pár mérkőzésük eredménye csalóka, mert azt gondolom, hogy ők nem azokra a találkozókra hegyezték ki a formájukat. A Vác elleni mérkőzésükön már nagyon komoly teljesítményt nyújtottak, magas, masszív falukkal megszenvedtek a vendégek és közel is voltak ahhoz, hogy nyerjenek – vezette fel a találkozót vezetőedzőnk, Bakó Botond, aki azt is elárulta, hogy nem számít könnyű menetre.

- Nehéz mérkőzésre számítok, teher azonban véleményem szerint rajtuk lesz. Nekünk el kell felejtenünk az előző mérkőzésünket, csak előre szabad néznünk. Bizakodóak vagyunk, de mentálisan, fizikálisan és játékban is kimagasló teljesítményt kell nyújtanunk, ha eredményesek szeretnénk lenni.

A héten kiderült, hogy a Fehérváron megsérült Karnik Szabinára műtét vár, így a jobbátlövő számára véget ért a szezon.

- Szabina elvesztése érzékenyen érintett bennünket, ez valóban egy új helyzet, de vagyunk annyian belső posztokon, hogy meg tudjuk oldani a feladatainkat – reagált a felvetésre vezetőedzőnk.

Pénteken a videózást és az edzést követően csapatunk útra kelt és az éjszakát már a Szombathelyen tölti, hogy aztán másnap kipihenten léphessenek pályára a lányok.


TÁMOGATÓINK