facebook
2020-03-04 08:59:33

A Magyar Kézilabda Szövetség által kiadott Kézilabda Utánpótlás Szurkolói Szabályzatot, minden a gyermekbajnokságokban induló egyesületnek el kell fogadnia és azt be kell tartania. A szabályzat letölthető innen is. Kérünk mindenkit, akik az egyesület életében részt vesznek, hogy tartsa be a szabályokat, ezzel is elősegítve egyesületünk munkáját, a gyerekek fejlődését, illetve a mérkőzések megélésének pozitív hangulatát.

A szabályzatból néhány részlet:

“A sporttársak, a szülők, az edzők, a nevelők, a tanárok, a versenybírók, a sportszakemberek, sportvezetők, hivatalnokok, újságírók, orvosok, valamint a nézők, személyes felelősséggel tartoznak a ma gyermekeinek, ifjainak a sportpályákon – és azon túl is – magatartásukkal a holnap sporttársadalmi moráljának kialakításában, ill. az élet más területére vetített össztársadalmi morál fejlődésében.”

“A Kézilabda Utánpótlás Szurkolói Szabályzatot a Magyar Kézilabda Szövetség (továbbiakban: MKSZ) által szervezett Országos Gyermekbajnokság (továbbiakban Gyermekbajnokság) SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE hozta létre az MKSZ-szel együttműködve.”

“A Szülő, hozzátartozó jogai

A szülő joga, hogy megismerje a Kézilabda Utánpótlás Szurkolói Szabályzatot és tájékoztatást kapjon az abban foglaltakról. Felvilágosítást, tájékoztatást kaphat a sportoló fejlődéséről, magaviseletéről. Részt vehet a gyermeke korosztályát érintő régiós szülői konferenciákon, ott hozzászólási és véleménynyilvánítási jog illeti meg. A szülőnek joga van az Gyermekbajnokság eseményein, – amennyiben onnan nincs kitiltva – mint néző részt venni. ”

“A szülőkre, hozzátartozókra vonatkozó kívánalmak

A szülők a sportrendezvényeken kötelesek az általuk képviselt egyesület hírnevéhez méltóan viselkedni. Etikátlan cselekedetektől távol kell, hogy tartsák magukat. Tartózkodjanak a trágár bekiabálásoktól, a saját csapatuk, az ellenfél és a játékvezetők szidalmazásától. A lehetőségekhez mérten objektíven ítéljék meg a játékosok sportteljesítményét. (Ha nem nyert a csapat, attól még játszhatott jól!) Edzések és mérkőzések előtt, alatt és után szülő a pálya területére NEM léphet be, beleértve a kispadot és a kapuk mögötti bemelegítő részt is. A szülők mindenkori kijelölt tartózkodási helye a nézőtér, illetve a pályát körülvevő korláton kívüli terület! ”

A szabályzatok az alábbi linkre kattintva teljes egészében letölthetőek:

Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzat:

Kézilabda Utánpótlás Szurkolói Szabályzat:

A Magyar Kézilabda Szövetség által készített videó bemutatja a helyes szurkolói viselkedést. Ennek követésével és betartásával jó hangulatot teremtünk, segítjük a játékosok önbizalmának növelését, a játékkedvet, és alapvetően kijelöljük a jövőbeli célt, hogy pozitív megerősítéssel szurkoljunk a sportban.


TÁMOGATÓINK