facebook
2022-08-06 08:38:46

Élvonalbeli utánpótlás csapataink lejátszották első hivatalos felkészülési mérkőzéseiket. Pénteken délelőtt előbb ifistáink, majd serdülőink léptek pályára egyaránt a Hajdúnánás korosztályosai ellen.

Ifjúsági felkészülési mérkőzés

Kisvárda-Hajdúnánás 33-29 (13-17)

Kisvárda: Rédai, Gupcsi (kapusok), László, Veres 5, Erőss 2, Makkai, Lakatos 6, Birta 5, Koshan 11/5, Vorinka 2, Vass 2/1, Rosokha. Edző: Dévényi János.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc. Hétméteresek: 7/7, illetve 4/4.

Dévényi János: – Rengeteg technikai hibával, igazi idényeleji formában kezdtük a mérkőzést, de ez a felkészülés ezen szakaszában természetes. Kicsit tartalékosak is voltunk, a kapuban 2007-es, és 2009-es születésű játékosunk védett, de a védekezésünk sem volt az igazi. Fordulás után összeszedtük magunkat és megfordítottuk a mérkőzést. Dolgozunk tovább, ott tartunk, ahol kell. Ezután következik majd a frissítés és a formába hozás, a rajtra rendben leszünk.

Serdülő felkészülési mérkőzés

Kisvárda-Hajdúnánás 37-36 (16-19)

Kisvárda: Rédai, Gupcsi, Zilahi (kapusok), Ignéczi, László 8, Bakó, Karácsony 5/1, Ari 4, Mészáros, Petykó, Háda, Mucsicska 4, Beri 4, Takács 4, Rosokha 7. Edző: Szankuné Ésik Gabriella.

Kiállítások: 10, illetve 12 perc. Hétméteresek: 1/1, illetve 1/0.

Szankuné Ésik Gabriella: – A felkészülés negyedik hetében járunk, nagy terhelést kaptak a lányok a héten. Sok következtetést levonni a mérkőzésből még korai, a felkészülés egyik állomása volt a Hajdúnánás elleni edzőmérkőzés. Egyik fő célunk a gyerekek összeszoktatása, az alapjátékok elsajátítása, gyakorlása mérkőzéskörülmények között. Sok az új játékosunk, nekik fontos, hogy megtapasztalják a serdülő I. osztály légkörét, hangulatát és átvegyék ezt a játékritmust, ami ebben a bajnokságban szereplő csapatokat jellemzi. Lassan belépünk a felkészülés azon szakaszában, ahol egyre több játékra van szükség. Ezt a célt szolgálta a mai edzőmérkőzés is, illetve a jövő hétvégén a saját rendezésű 5 csapat részvételével megrendezendő tornánk is, ahol 3 nap alatt 4 mérkőzést fogunk játszani. Ez a mérkőzés több pozitív tapasztalatot adott, de ezek közül a lányok csapatmunkáját, egymáshoz való hozzáállását és egymás biztatását szeretném kiemelni, valamint támadásban több szép, ötletes és eredményes megoldást is láthattunk.


TÁMOGATÓINK