facebook
2021-03-04 11:27:16

A Győr elleni váratlanul nagy különbségű vereséget követően élvonalbeli csapatunk pénteken a Debrecen vendége lesz a bajnokság következő fordulójában.

A kétszeres magyar bajnok és EHF kupagyőztes, valamint ötszörös magyar kupagyőztes DVSC-SHAEFFLER évek óta meghatározó szereplője a hazai élvonalnak. Az előző, félbeszakadt bajnokságban is a negyedik helyén zárt, így a 2020/2021-es szezon eddig a számukra mindenképpen csalódás. A szakemberek szerint pedig a nyáron erősödött a DVSC, hiszen kilenc év után visszatért Hornyák Dóra, érkezett a rendkívül gólerős, szerb válogatott Aleksandra Vukajlovic. A Fraditól igazolták a junior világbajnok jobbszélsőt Bánfai Kirát, valamint csatlakozott két új kapus, a német válogatott Ann-Cathrin Giegerich és Csapó Kyra, aki legutóbb Dunaújvárosban védett.

Köstner Vilmos gárdája váratlan és rossz rajtot vett a szezon elején, ezért a pénztárcákat is érintő büntetéseket kaptak a debreceni kézilabdázók. A csapat azonban eddig nem nagyon talált magára, hiszen a jelenlegi hetedik helyezésük, a 14 mérkőzésből, 8 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség mérlegük szokatlan Debrecenben. Az Európa-ligában sem jutottak a főtáblára, mert a harmadik fordulóban kiestek a török Kastamonu Belediyesi ellen. Azt pedig már hónapokkal ezelőtt közölték, hogy Köstner Vilmos a nyáron távozik, a helyére érkezik a 2016 óta Vácon dolgozó Szilágyi Zoltán. Hétfőn az is kiderült, hogy a legendás szakember nem viszi végig a pontvadászatot, a hátralévő mérkőzésekre eddigi másodedzője Kudor Kitti kezébe került a karmesteri pálca.

A két gárda az utóbbi időben szoros mérkőzéseket játszott egymással, januárban Kisvárdán döntetlenre végeztünk velük, amely a hajdúságiakra nézve volt hízelgő, szeptemberben pedig, szintén hazai pályán három góllal győztük le őket.

- A héten jól dolgoztak a lányok, illetve látszik rajtuk, hogy összeszedettek és motiváltak. Nagyon szeretnénk pénteken jól kézilabdázni és jó eredményt elérni – szögezte le vezetőedzőnk, Bakó Botond.

- Hatalmas küzdelemre számítok, amelyben fontos lesz, hogy higgadtan és rutinosan tudjuk kezelni a mérkőzést. Tisztában vagyunk a Debrecen erősségeivel és erényeivel, sokat készültünk belőlük. Szeretnénk, ha a mi játékunk, a mi akaratunk érvényesüljön.

Szeptemberben a Kisvárda végig vezetve magabiztos győzelmet aratott a Debrecen felett. Vajon képes ismét meglepetést okozni a Kisvárda?

- A teher, a nyomás ezúttal sem rajtunk lesz, nyerni szeretnénk, ezért mindent meg is fogunk tenni, hiszen ezért dolgozunk, ezért edzünk - reagált a felvetésre Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK