facebook
2021-08-10 12:27:20

Rövid erdélyi túránk második napján felnőtt csapatunk ismét megmérkőzött a román élvonalbeli HC Zalauval, a felek a hétfői összecsapáshoz hasonlóan ismét háromszor 25 perces találkozón feszültek egymásnak.

Az első harmadban védekezésünk feszes, pattogós volt, így a házigazdáknak felállt falunk ellen nem sok lehetősége volt. Ellenben pontatlan támadásainkból, eladott labdáinkból lefordulva könnyű gólokat szereztek, így a játékrész végére hatgólos előnybe kerültek. A középső etapban a kapuban Mátéfi váltotta Shulegát, a két szélre érkezett Vrancics és Boras, középre pedig Bouti Fruzsina. Az új összetételben fokozatosan dolgoztuk le hátrányunkat. Előbb Boras egalizált, majd Mészáros-Mihálffy találatával már mi vezettünk, amelyhez Radojevics még egyet hozzátett. Az időközben visszaálló Sztamenics pedig mind a négy helyzetét gólra váltotta, így a középső szakasz a miénk lett. A záró játékrészben a hazaiak gyorsan eltüntették hátrányukat és rövid időn belül hárommal meg is léptek. Ezt sikerült ledolgoznunk, Mátéfi lefülelt egy emelést, ebből megindulva Dombi Luca kiharcolt egy büntetőt, melyet Sztamenics értékesített. Az utolsó másodpercekben támadhattunk a döntetlenért, Radojevics ziccerét azonban a kapus hárította, ebből lefordultak a hazaiak, Mátéfi azonban bravúrosan védett, maradt a közte egy.

HC Zalau-Kisvárda Master Good SE 33-32 (14-8, 7-15, 12-9)

Zilah, zárt kapuk mögött.

Kisvárda: Shulega – Udvardi 3, Habánková 4/1, Dombi L. 2, Radojevics 4/2, Mészáros-Mihálffy 3, Mérai 1. Csere: Mátéfi (kapus), Termány 2, Sztamenics 6/2, Boras 1, Bouti 6, Zavaczki, Makkai. Edző: Bakó Botond.

Kiállítások 2, illetve 6 perc. Hétméteresek: 12/8, illetve 7/5.

Következő felkészülési mérkőzésünkön pénteken Debrecenbe utazunk.


TÁMOGATÓINK