facebook
2020-08-08 14:57:35

Serdülő illetve ifjúsági csapatunk is részt vett az augusztus 7- én és 8-án, Hajdúnánáson megrendezett I.DVSC Kézilabda Akadémia Tornán.

Dévényi János összegezte a tornán történteket:

„Ezen hétvégén egy nagyszerű színvonalú felkészülési tornán vettünk részt Hajdúnánáson a DVSC jóvoltából ezúttal is köszönet a meghívásért és a kitűnő lebonyolításért és vendéglátásért! Ifjúsági együttesünk rögtön egy nagyon kemény erőpróba előtt állt mivel a Ferencváros együttesével vívtuk az első mérkőzésünket! Nehezítette számunkra a feladatot hogy két alapemberünk hiányzott a keretből. Fenyets Kati bokasérülést szenvedett egy hete Anyta Havavka pedig torokgyulladás miatt volt kénytelen otthon maradni. Így mindössze 4 csere játékos állt rendelkezésre. Ebből 3 már előtte végigjátszott a serdülő mérkőzésen Mind ezek ellenére nagyon tisztesen játszottak a lányok! Hiszen az első félidő 20. Percéig fej fej mellett haladtunk a Fradival. Ezután viszont kezdtünk fáradni és a Fradi jelentős előnyre tett szert a félidő végére! A második félidőben 40. Perc után már a Ferencváros is fáradni látszott és lányaink hihetetlen lelkesedéssel visszajöttek a mérkőzésbe! A vége előtt 10 perccel már 2-3 gól volt a különbség. Ami a végéig meg is maradt!
Minden esetre hatalmas dicséret illeti a lányokat, ebben az összetételben kiválóan megállták a helyüket!

Második mérkőzésünket a Hajdúnánás csapatával vívtuk. Ezt a mérkőzést sikerült megnyernünk, de erősen látszott a játékunkon a Fradi elleni küzdelem illetve az alacsony létszámunk, amiből gazdálkodhattunk! Támadás befejezésünk pontatlanná vált és számtalan biztos helyzetet puskáztunk el a fáradság miatt! Emellett viszont a védekezésünk fegyelmezett és biztos maradt ezt mutatja a 20 kapott gól is! Végére teljesen elkészültek az erejükkel a lányok!

A harmadik mérkőzésünkön a házigazdák ellen vívtuk!
A lányoktól ezen a mérkőzésen azt kértem, hogy a maradék erejükből 1 jó félidőt produkáljanak, aztán ha elszáll, belőlünk az erő arra ügyeljünk, hogy sérülés nélkül megússzuk a mérkőzést!
Teljesítették is a kitűzött célt egészen a 40. Percig szorosan tudtuk tartani a mérkőzést ameddig a maradék érőnkkel bírták.
Így végére kinyílt az olló és lett egy nagyarányú vereség.
Minden esetre egy rossz szót sem mondhatok a csapatra.
Összegzés képen úgy gondolom, hogy egy nagyon jó és hasznos torna volt számunkra, még ha kevesen is voltunk mivel fel tudtuk mérni az erőnket az élcsapatokhoz képest! Elmondhatjuk, hogy jól haladunk és felkészülés adott szakaszában megfelelő állapotban vagyunk!

Nem szeretek kiemelni senkit, de most pár emberrel megtenném ezt, mert nagyon megérdemlik!
Ki kell, emeljen Czinke Kamillát és Veress Grétát akik a torna minden mérkőzésén szerepeltek magyarul 6 mérkőzésen játszottak 3 serdülő és 3 ifjúsági meccsen is játszottak ők ezen a hétvégén közel 200 percen felül játszottak és tették ezt magas színvonalon! Óriási dicséret jár nekik! Veress Gréta emellett a serdülőknél elhódította a gólkirálynői címet is 14 góllal! Tette ezt úgy, hogy a 7 métereseket nem ő lőtte! Emellett kiemelném még Bacenkova Dorotát aki serdülő létére kiválóan irányította az ifi csapatot a mérkőzéseken szépen megállta a helyét a nagyok között! Izabella Kondasovát pedig a 1 mérkőzés alapján a torna legjobb kapusának választották az edzők!
Azt hiszem, amennyiben a sérülések elkerülik a csapatott a kitűzött célunkat a bajnokságban teljesíteni tudjuk majd! Jót tesz a csapatnak, hogy számos tagja a felnőtt kerettel edz és egy magasabb színvonalra tudnak ez által lépni, úgyhogy itt szeretném megköszönni Bakó Botondnak és Bányász-Szabó Valériának a munkáját!
Végül, de nem utolsó sorban Andrii Khimiak-ról sem feledkezzünk meg, aki a hálóőreink edzője!”

Az torna eredményei:
2020. 08. 07. Péntek

Ifjúsági:

10:00

DVSC Kézilabda Akadémia

Hajdúnánás SK

34 – 22

12:30

Várda KKFT Kisvárda

FTC KN KFT.

28 – 31

15:00

DVSC Kézilabda Akadémia

FTC KN KFT.

31 – 36

17:30

Hajdúnánás SK

Várda KKFT Kisvárda

20 – 24


2020.08.08 Szombat

Ifjúsági:

10:00

Várda KKFT Kisvárda

DVSC Kézilabda Akadémia

22 – 32

12:30

Hajdúnánás SK

FTC KN KFT

25 – 39TÁMOGATÓINK