facebook
2016-10-12 20:05:27

Nem, nem és nem. Sem átlövésből, sem szélső- és beállós-ziccerből, sem hétméteresből, sem emberelőnyből nem akart összejönni az első kisvárdai gól a Fehérvár elleni szerda esti NB I-es bajnokin.

Éppen tíz perc telt el, amikor Samira Rocha a harmadik százszázalékos helyzetét rontotta el, még szerencse, hogy a vendégek sem remekeltek támadásban, csak a szerb válogatott Biljana Bandelier talált be kétszer is. Másként: a várdaiak védekezése rendben volt, ahogy Kovács Péter edző a meccs előtt ígérte, tényleg haraptak a lányok.

Tizenhárom és fél perc telt el, amikor Olena Umanec sáncon megpattanó lövése becsorgott a jobb alsó sarokba, de volt már olyan futballmérkőzés éppenséggel Kisvárdán, amelyen több gól született negyedóra alatt, mint ezen a találkozón ugyanannyi idő elteltével (1–2). Még mielőtt felötlött bennünk, hogy valamennyi gól hiánytalan leírásával növeljük a tudósítás karakterállományát, beindultak a hölgyek. Az elején hetest hibázó Júlia Kucherova egyenlített, majd a fehérváriak gyors egymásutánban két gólt is szereztek. Két-, majd háromgólos hátrányból is sikerült egyenlítenie a Várdának, és a nyögvenyelős első félidő éppen döntetlen állásnál ért véget.

A második félidőben az első várdai támadás meghozta az első gólt, és az előszöri vezetést, majd amikor Rocha indulásgóljával hárommal (13–10) lépett meg a házigazda, nyomban időt kértek a fehérváriak. Jekatyerina Dzsukeva teljesítményéről továbbra is csak felsőfokon szólhattunk, Jelena Zsivkovics büntetőjénél pedig a léc is kisegítette, de hát jól védő kapusnak van szerencséje.

Marina Dmitrovics most is a második félidőben kezdte el szórni a gólokat, és úgy is állandósult a három-négygólos hazai előny, hogy Umanec harmadik kétperces kiállítása miatt kivált a játékból, illetve a balszélső Pelczéder Orsolyával sehogyan sem boldogultak a várdaiak. A szívós fehérváriak Claudine Mendy személyében külön őrzőt állítottak Dmitrovicsra, fel is zárkóztak egy találatra, és már belül voltunk az utolsó öt percen. Kucherova lőtte a huszadik és huszonegyedik várdai gólt, de Rocha találatára is gyors válasz érkezett (22–21). Dmitrovicséra is (Mendy talált be), majd az 59. percben az egyenlítésért támadott a Fehérvár, de Isitate Majuko ziccerét fogta Dzsukeva. A túloldalon Dmitrovics ziccerét védte Herr Orsolya, a vendégeknek húsz másodpercük maradt az egyenlítésre. Szabó Valéria kiállítása és a kapus lehozatala miatt hét az öt ellen támadhattak, de Rocha belepiszkált az utolsó passzba, így megszületett a KKC első hazai győzelme.

Igen, igen és igen!

Kisvárda Master Good SE–Alba Fehérvár KC 23–22 (8–8)

Kisvárda, 1000 néző, v.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Kisvárda: Dzsukeva – Vukojevic 1, Lévai, Umanec 1, Szabó V., Rocha 6, Bízik B. Csere: Puscas (kapus), Kucherova 6/1, Héjjas, Dmitrovics 6, Gedroit 2/2, Smid, Tarjányi, Mihovics 1. Edző: Kovács Péter.

Fehérvár: Herr O. – Májer 1, Djordjievszka 2, Isitate, Mendy 3, Bandelier 5, Pelczéder 6. Csere: Sipeki (kapus), Hajduch, Piedade 1, Zsivkovics 4/2, Tilinger. Edző: Deli Rita.

Az eredmény alakulása, 7. perc: 0–2, 13.: 1–2, 19.: 4–4, 22.: 4–7, 28.: 7–7, 31.: 9–8, 34.: 10–10, 38.: 14–10, 45.: 17–13, 48.: 17–16, 54.: 20–19, 58.: 23–21.

Kiállítások: 10, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 3/2.

Mesterszemmel

Kovács Péter: – Régóta várunk az első hazai győzelmünkre. Ha nem is a játék minőségében, de akaratban, versenyszellemben és különböző taktikai elemekben sikerült felülkerekednünk az ellenfélen.

Deli Rita: – Nagyon kevés volt az első félidőben szerzett nyolc gólunk. A védelmünk jól működött, de magunk ellen fordítottuk a fegyverünket, és sok lerohanásgólt kaptunk. A második félidőben a felzárkózás jutott nekünk, és nem sikerült utolérni az ellenfelet. Sokba fog kerülni ez a vereség.

forrás: szon.hu


TÁMOGATÓINK