facebook
2020-11-12 13:31:20

Harminchárom nap kényszerű szünet után ismét bajnoki mérkőzést játszott élvonalbeli csapatunk. Szerdai ellenfelünk, a Ferencváros sem lépett túl sűrűn pályára az utóbbi időben, Elek Gábor tanítványai a szeptember 16-ai bajnoki mérkőzést követően múlt szerdán Vácon játszottak újra a magyar pontvadászatban. Eközben azonban négyszer is megmérkőztek a Bajnokok Ligájában, így elmondható, hogy a fővárosi zöld-fehérek jobban játékban voltak.

- Nagyon hosszú volt a kihagyás, amely során még edzőmeccset sem játszottunk, mert nem szerettük volna megadni annak az esélyét, hogy valaki megfertőződjön. Így csak az edzések maradtak, amelyen azonban nem lehet modellezni egy adott mérkőzés szituációt. Ez látszott is rajtunk, nem tudtunk hosszabb ideig egyenletes teljesítményt nyújtani – kezdte a találkozó értékelést vezetőedzőnk, Bakó Botond.

- Mérkőzéshiányban szenvedünk, mind taktikailag, mind technikailag hiányzott a stabil teljesítmény, de állóképességünk sem a normál bajnoki menetrendnek megfelelő. Múlt héten például pénteken késő este derült ki, hogy elmarad a szombati mérkőzésünk, pedig egész héten úgy készültünk, úgy osztottuk el a heti terhelést, hogy szombatra kerüljön mindenki a legjobb állapotba. Az a meccsterhelés kimaradt és ez rá is nyomta a bélyegét a szerdai teljesítményünkre. Azt kértem a játékosoktól, természetesen a rossz periódusokat is átbeszélve, hogy a jó momentumokat megragadva építkezzünk tovább.

A Ferencváros eddig lejátszott bajnoki mérkőzésein a Kisvárdától kapta a legtöbb gól.

- Ez igaz és ha jobban koncentrálunk, ez több is lehetett volna, viszont rengeteget is kaptunk – reagált a felvetésre a szakember.

- Ez a hullámzó teljesítményünknek köszönhető, valamint a ki nem kényszerített hibáinkból ellenfelünk rengeteg könnyű gólt dobott. Ez egyébként nem jellemző ránk, Győrben is „csak” harminchármat kaptunk, többi ellenfelünket sokkal kevesebb gólon tudtuk tartani, a Debrecen például tizennyolcszor volt eredményes.

A játékosok egy rövid pihenőt követően péntektől a jövő heti Vác elleni találkozóra készülnek.


TÁMOGATÓINK