facebook
2022-09-26 14:43:18

Bakó Botond értékelte a Budaörs elleni mérkőzést.
Sokáig úgy tűnt szombaton, hogy élvonalbeli csapatunk magabiztosan nyeri meg a Budaörs elleni mérkőzését, hiszen Aleksandra Stamenic találatával a 37. percben már hat góllal is vezettünk. Aztán megtört a csapat lendülete, a vendégek fokozatosan dolgozták le hátrányukat és végül némi meglepetésre elvitték a két pontot.

– Sajnos kulcsmomentumokban hibáztunk, akkor, amikor meg kellett volna tartanunk a különbséget – vágott a közepébe vezetőedzőnk, Bakó Botond. – Hibák csúsztak a játékunkba, a legrosszabb pillanatban hagytunk ki hetest, hibáztunk ziccereket, ejtettük ki a kezünkből a labdát. A második félidő meghatározó szakaszában sem volt meg hátul az a stabilitás, amely jellemezte játékunkat az első félidőben és a védések is csak a vége felé jöttek ismét. Pedig a hét a hat elleni védekezésnél fontos lett volna, hogy a számos szélső lövéséből párat megfogjanak a kapusok.

Hatgólos előnyünket követően a Budaörs két gólra feljött, ekkor a csapatunk még egyszer megújult és ismét ellépett ellenfelétől.

– 22-18-ra ismét mi vezettünk, ekkor azt éreztem, hogy túljutottunk a holtponton, ismét rendben vagyunk. Sajnos nem így történt, újra jött egy holtpont, ellenfelünk kiegyenlített, ezután pedig egy borzasztó végjátékot játszottunk, fegyelmezetlenek voltunk, rengeteg hibát követtünk el. Egy megnyert mérkőzést veszítettünk el, amely rendkívül bosszantó.

A szakvezető azt is elmondta, hogy nem volt a kezében annyi opció, amennyit szeretett volna, hiszen Sápi Gréta agyrázkódás miatt 10 napig nem edzett a csapattal, Juhász Gréta betegen vállalta a játékot, mindezek ellenére több mint negyven percig jól játszottak, kialakítottak egy meggyőző különbséget. Ezt követően azonban nem volt meg az a higgadtság, az a plusz erő, amely kellett volna a győzelem megszerzéséhez, ezzel magukra hozták ellenfelüket. Bakó Botond még azt is megjegyezte, hogy ezúttal balátlövő pozícióban nagyon hiányoztak a gólok.

– Nagy tanulsága a mérkőzésnek, hogy nem elég 40-42 percig jól játszani, tovább kell tartanunk játékunk szintjét. Meg fogjuk vizsgálni, hogy a végjátékban elkövetett hibáknak mi az oka, valamint azon is elgondolkozunk, hogy taktikailag lehetett-e volna még hozzátenni a mérkőzéshez – zárta Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK