facebook
2022-05-14 21:01:33

A szezon utolsó hazai mérkőzésén az MTK-t fogadtuk. A találkozó előtt klubunk elnöke, Major Tamás virágcsokorral köszöntötte távozó játékosainkat. Lelkes közönségünk felállva vastapssal köszönt el Dombi Lucától, Dombi Katalintól, Mészáros-Mihálffy Adrienntől, Termány Ritától, Darina Sulegától, Natalija Szavcsintól, Zavaczki Boglárkától, Bacenkova Dorotától.

Pénteken a Fehérvár vereségével eldőlt, hogy már nem végezhetünk a kilencedik helynél hátrébb. A mieink azonban ennél többre vágynak, ez meg is látszott szombaton az MTK elleni hazai mérkőzésen, persze a vendég fővárosi kék-fehérek sem szeretnék alább adni, így mindkét gárda nagy elánnal vetette bele magát a küzdelemben. Irányítónkat, Tamara Radojevicset nélkülözve magunk mögött hagytuk az Érden mutatott vérszegény támadójátékot és lendületesen, ötletes járattuk a labdát elöl. Főleg széleken tudtuk eredményesen megbontani az MTK védelmét, de a távoli zónákból is rendre betaláltunk, még az is belefért, hogy két hetes kimaradt. Hátul keményen, de nem durván védekeztünk, az MTK gólzsákja Pál Tamara akciógól nélkül fejezte be az első harminc percet, Mátéfi Dalma jó százalékkal hatástalanította a vendégek kísérleteit. A 21. percben Dombi Luca meglőtte idénybeli 100. bajnoki gólját, ezzel lett három a különbség a két gárda között. A szünetre kettő maradt belőle, a mutatott játék azonban bizakodásra adott okot a folytatásra nézve.

Fordulás után több hiba csúszott játékunkba, de így is tartottuk minimális előnyünket, a félidő felére azonban egalizáltak a vendégek és 1-0 után az 51. percben ismét ők álltak győzelemre. Utolsó erőtartalékait összeszedve azonban új erőre kapott a csapat, Pál Tamara kapufán csattanó lövését követően Bouti Fruzsina rendezetlen védelemre vitte rá a labdát, majd következett Karnik Szabina, aztán Alekszandra Sztamenics higgadt hetese és ismét négy volt közte. Nem volt azonban vége, Pál Tamara gondoskodott róla, hogy izgalmas legyen a végjáték. Gólt ugyan már nem szereztünk, de Marincsák Nikoletta időn túli szabaddobása elakadt a blokkban, így megnyertük a mérkőzést.

Szép volt csajok! Hajrá KKC!!

Kisvárda Master Good SE-MTK 28 - 27 (16-14)

Kisvárda, 220 néző, v.: Andorka, Hucker.

Kisvárda: Mátéfi – Bouti 2, Mészáros-Mihálffy, Karnik 5, Juhász 2, Dombi L. 6, Mérai 2. Csere: Leskóczi (kapus), Udvardi 3, Siska 5, Dombi K., Zavaczki 1, Sztamenics 2/2. Edző: Bakó Botond.

MTK: Győri – Bánfai 1, Kekezovity 4, Dakos 3, Marincsák 4, Pál 8/4, Pelczéder. Csere: Mazák-Németh, Román 1, Sallai 4, Koronczai 2, Juhász, Ferenczy.
Edző: Vida Gergő.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-1, 10 p.: 5-4, 14. p.: 9-6, 21. p.: 12-9, 28. p.: 15-12, 37. p.: 19-16, 43 p.: 20-20, 51. p.: 23-24, 55. p.: 28-24.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 4/4.

Mesterszemmel

Bakó Botond: – Nehéz helyzetben érkeztünk a mérkőzésre, mentálisan nagyon mélyen voltunk. Az elmúlt mérkőzések nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna és elsősorban nem az eredmény, hanem a mutatott támadójátékunk miatt voltam elégedetlen. Örülünk a győzelemnek, hazai pályán az utolsó mérkőzésen ez különösen fontos és távozóink is jó szájízzel gondolhatnak majd vissza erre. Bízom benne, hogy ez kellő lendületet ad az utolsó mérkőzésünkre.

Vida Gergő: – Az első félidőben nagyon sok könnyű gólt ajándékoztunk a Kisvárdának, technikai hibáinkból és eladott labdáinkból alakították ki a háromgólos különbséget. A második félidőre jól jöttünk ki és fokozatosan dolgoztuk le hátrányunkat, meg is fordítottuk a meccset. Megvoltak a lehetőségeink, ha ezeket kihasználjuk az egyik pontra jók lehettünk volna. A sportban azonban nincs „ha”...


TÁMOGATÓINK