facebook
2019-05-17 05:29:39

Pénteken a bajnokság utolsó fordulójában az MTK gárdáját fogadja a Kisvárda Master Good SE NB I.-es csapata. Az összecsapás már egyik alakulat helyezésén sem változtat. A hazaiak a nyolcadik helyen fejezik be a bajnokságot huszonkét ponttal, hátrányuk a hetedik helyen posztoló Fehérvárral szemben négy egység, mögöttük az a Dunaújváros áll húsz ponttal, amely utolsó mérkőzésén az Érdet fogadja. Ha nyernének is a Duna-partiak, pontszámban ugyan utolérhetik a csapatunkat, de az egymás elleni eredmények a számunkra kedveznek. A fővárosi kék-fehérek a tizenegyedik pozícióban zárják majd be a bajnokságot.

A Kisvárda legutóbb múlt szerdán lépett pályára az élvonaltól búcsúzó Eger vendégeként. A meccsen szinte végig az eredmény után futva csupán döntetlenre voltak képesek a lányok a hevesiek otthonában. Az MTK az előző fordulóban az idény végére leeresztő Békéscsaba ellen játszott, a kék-fehérek Karnik Szabina és Tóth Eszter vezérletével mind a két pontot elhozták a Viharsarokból.

A két gárda ebben a szezonban kétszer mérte eddig össze erejét, novemberben a Magyar Kupa negyedik fordulójában az Elektromos csarnokban magabiztos, hatgólos kisvárdai sikerrel ért véget a találkozó. A január végi bajnoki mérkőzés szorosabb csatát hozott, döntetlen állásnál, időkérés után, a lefújás előtt öt másodperccel Isabel Guialo találatával nyert a Kisvárda.

– Szeretnénk kiköszörülni az Eger elleni csorbát, és győzelemmel búcsúzni az idénytől hazai közönség előtt – jelentette ki határozottan a csapat trénere.

– Jól ismerjük az MTK csapatát, hiszen ebben a szezonban már kétszer is játszottunk ellenük. Felkészültünk, mint ahogy mindig, most is elemeztük az ellenfelünket, megnéztük, hogyan játszanak, és megpróbáljuk a látottakat hasznosítani a mérkőzésen. Teljes kerettel vágunk neki a mérkőzésnek, a korábban megsérült, így a Ferencváros és az Eger elleni meccset is kihagyó Radojevics is bevethető lesz ma. Guialo bajlódik kisebb sérüléssel, de nagy valószínűséggel számíthatunk majd a játékára – fogalmazott Dévényi János.

A csapat brazil beállósa, Tamires Morena is bízik a sikerben.

– Nagyon remélem, hogy a tőlünk telhető legjobb játékkal tudunk búcsúzni a bajnokságtól. A csapat nevében is köszönjük a szurkolók egész éves támogatását és biztatását. Biztos vagyok benne, hogy egymást segítve küzdeni fogunk a győzelemért, és remélem, hogy szépen zárjuk a szezont


TÁMOGATÓINK