facebook
2021-04-03 20:46:27

Közel egy hónap telt el azóta, hogy utoljára tétmérkőzést játszottunk, de így volt ezzel szombati vendéglátónk, az MTK is. A találkozót a fővárosi kék-fehérek kezdték és két gyors találattal jelezték, hogy az egymás elleni januári összecsapással ellentétben ezúttal nem szeretnék a végére hagyni a döntést. Csapatunk azonban felvette a kesztyűt és szorosan tapadt ellenfelére. Támadásban mindkét gárda rendre eredményes volt, a védekezés azonban hazai és vendégoldalon is hagyott kívánni valót maga után. Állandósult a két gárda között a 2-3 gólos különbség, amelyet Juhász Eszter négyre növelt, ekkor Bakó Botond kikérte első idejét. A rövid pauzát követően Pásztor Bettinát Mátéfi Dalma váltotta, előbbi a tőle megszokotthoz képest kevesebbet találkozott a labdával és még a szerencse is elpártolt tőle: egy védését követően a magasra felpattanó labda a háta mögött a kapuba kötött ki. Továbbra is az MTK irányította a mérkőzést, találatainkra mindig volt gyors válaszuk. Szabó Nina három góljával tartotta mérkőzésbe csapatunkat, de Mészáros-Mihálffy Adrienn gyors egymásutánban kétszer is beköszönt volt csapatának és Mátéfi Dalma is több bravúrt mutatott be. A 28. percben Siska Pálma megkapta második két perces kiállítását. Már csak nyolc másodperc volt hátra az első játékrészből, amikor emberelőnyben Szabó Nina kettőre csökkentette ismét a különbséget.

Fordulás után gyorsan ledolgoztuk hátrányunkat, a 38. percben Dombi Luca találatával először volt egyenlő az állás. Többször is labdánk volt a vezetés megszerzésére, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A játékrész közepétől ismét növelte előnyét Golovin Vlagyimir csapata, ekkor Bakó Botond ismét időt kért. Az 50. percben Siska Pálma megkapta harmadik kétperces büntetését, így számára véget ért a találkozó, majd Dombi Katalin is megsérült. Az utolsó öt percre is maradtak izgalmak, az agilisan játszó Szabó Nina találatával újra csak egy volt közte. Szekerczés Lucát azonban nem tudtuk tartani, aki lezárta a találkozót. Nagy kár érte, mert feszesebb védekezéssel és elöl kevesebb hibával meglepetést is okozhattunk volna.


MTK-Kisvárda Master Good SE 37-35 (19-17)

Budapest, zárt kapuk mögött. V: Bíró, Kiss O.

MTK: Győri – Juhász E. 3, Szekerczés 9, Dakos 6, Marincsák 3, Szöllősi-Zácsik 7, Pelczéder 1.

Csere: Suba (kapus), Szabados 1, Pál 6/2, Sallai, Bujdosó-Gerháth 1, Sári. Edző: Golovin Vlagyimir

Kisvárda: Pásztor – Udvardi 4, Habánková 3, Termány 1, Siska 1, Dombi L. 5, Bouti 2

Csere: Mátéfi (kapus), Milosevics 3, Mészáros-Mihálffy 3, Szabó. 11/3, Dombi K. 1, Zavaczki 1

Edző. Bakó Botond.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 6–3, 14. p.: 11–6, 20. p.. 14–12, 37. p.: 23–23, 48. p.: 28–26, 56. p.: 35–32.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.


Mesterszemmel

Golovin Vlagyimir: – Védekezésben nem tudtuk megvalósítani a megbeszélteket, ezért minden meccsen sajnos nem lövünk ennyi gólt. Teljesítményünk hullámzó volt, nehéz győzelmet arattunk.

Bakó Botond: – Kaptunk harminchét gólt, és az eldöntötte, hogy ki nyeri a mérkőzést. Máskor másfél meccsen nem szoktunk ennyit kapni. Bármit próbáltunk védekezni, nem sikerült. Támadások rendben voltak, de egy hónap szünet után a védekezésben feltétlenül javulnunk kell.

Fotó: Hegedűs Gábor


TÁMOGATÓINK