facebook
2016-12-29 12:53:14

Nem várják meg az új évet a folytatással a női NB I-ben, az eddig vontatott menetrendű, szeptember közepe óta mindössze nyolc fordulót abszolváló sorozatban pénteken, vagyis még a két ünnep között pályára lépnek a csapatok. Az újonc Kisvárda Master Good SE legutóbb november 11-én lépett játszott bajnokit, amikor hazai pályán 26–24-re kikapott a Váctól, két pontot pedig azelőtt egy hónappal, október 12-én, az Alba Fehérvár elleni 23–22 alkalmával szerzett. Nem biztos, hogy pénteken szakad majd meg ez a sorozat, hiszen az óév utolsó fellépésén a Bajnokok Ligája-résztvevő Ferencváros vendégei lesznek a várdaiak a felújított népligeti Elek Gyula Arénában.

– Miután a női világversenyeket december elején rendezik, ezért nem szokatlan, hogy a bajnokság már a két ünnep között folytatódik, legfeljebb nekünk, az élvonal újoncainak újdonság ez a fajta menetrend – mondta Dévényi János, a csapat megbízott edzője arról, hogy miként kezelik a nem szokványos helyzetet. – Persze furcsa volt a szenteste előtti napon a romániai Zilahon edzőmeccset játszani, miként az sem esett jól, hogy karácsony második napján már edzettünk, de ez a feladatunk, ennek kell megfelelnünk. Az ukrajnai és szerb játékosaink majd a pravoszláv karácsonyt ünneplik, a légiósok közül Jekatyerina Dzsukeva volt az, aki hazament Bulgáriába ünnepelni, de a karácsonyi tréningen már teljes volt a létszám.

Alakuljon bárhogyan a mérkőzés, pezsgőbontás biztos, hogy lesz a mérkőzés másnapján – szilveszterkor. De mire lehet számítani péntek este? Mert talán nem a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzés az, amelyiken kötelezően elvárják a két pontot az újonctól.

– Álszerények lennénk, ha azt állítanánk, hogy a győzelem egyértelmű reményében lépünk pályára, de az igaz, nem feltartott kézzel utazunk – felelte Dévényi János, aki Kovács Péter vezetőedző szabadságolása óta Mátéfi Eszter szakmai igazgatóval együtt végzi a napi munkát. – Szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a mérkőzésből, a kezünkre játszhat, hogy a Fradinak sok a válogatott játékosa, akik nemrég tértek vissza az Európa-bajnokságról, Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita személyében pedig hiányzói is lehetnek. Nálunk teljes a keret, az egyik zilahi meccsen pihentetett Marina Dmitrovics is készen áll a játékra. Számunkra majd a jövő heti, hazai mérkőzés lesz az igazán fontos, amikor a DVSC-t fogadjuk.

Maradva még a pénteknél: lehet olyan pontja a Fradinak, amit ki lehet használni, vagy akkora a különbség a csapatok között, hogy nem érdemes semmi meglepetéssel készülni?

– A minél tisztesebb eredmény elérése érdekében sok múlik majd a védekezésünkön – így Dévényi János. – Újfajta rendszert gyakorolunk, de mivel gyorsabb játékra törekszünk, lehet, hogy a kapott gólok száma is emelkedik majd. Mérkőzésenként húsz-harminc százalékkal több támadást szeretnénk vezetni, mint korábban, értelemszerűen ezzel az ellenfelek gólszerzési esélye is megnövekszik majd. A Fradinak nincs balkezes átlövője, ettől persze jobb csapat, mint a miénk, de igyekszünk majd megnehezíteni a dolgát.

Az edzések között a jótékonykodásra is odafigyeltek a játékosok, akik karácsony előtt a Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat fogyatékkal élő csoportját látogatták meg, és vittek az ott lakó gyerekeknek ajándékokat, csütörtökön pedig a városi állatmenhelyet keresték fel, ahová szintén nem üres kézzel mentek.

forrás: szon.hu


TÁMOGATÓINK