facebook
2019-10-25 12:13:00

Több mint két hét szünet után a Békéscsabát fogadja pénteken bajnoki mérkőzésen a Kisvárda NB I.-es gárdája. A viharsarki alakulat négy vereséggel indította a bajnokságot, azonban mind a négy alkalommal szoros volt az eredmény, a Dunaújváros, az MTK, a Mosonmagyaróvár és a Debrecen is egyaránt két találattal múlta felül Kopecz Barbaráékat. Legutóbb Szombathelyen viszont megszerezték idénybeli első győzelmüket.

A két gárda előző szezonbeli mindkét találkozója kisvárdai sikerrel ért véget. Az őszi békéscsabai mérkőzés nem mindennapi izgalmakat hozott. A végjátékban egygólos kisvárdai vezetésnél Radojevics hetest hibázott, az ellentámadásból Vukaljovics volt eredményes, így az utolsó 15 másodpercre döntetlennel fordultak a felek.

Kisvárdai időkérés után, a végső dudaszó előtt két másodperccel Guialo középről leadott bombája talált utat a kapuba, így a vendégek győzelmével ért véget a találkozó. Tavasszal nem hozott ilyen izgalmakat a mérkőzés, a Kisvárda már a félidőben öt góllal vezetett, végül tíz gólos hazai siker született.

– Győzelmet várok a csapattól – szögezte le Bakó Botond a Kisvárda edzője. – Nem számítok azonban könnyű mérkőzésre, de ha fegyelmezettek leszünk és meg tudjuk oldani azokat a feladatokat támadásban és védekezésben egyaránt, amelyek ellenfelünk játékát jellemzik, akkor nem maradhat el a siker. Bízom benne, hogy az elmúlt időszakban tudtunk annyit frissülni és fejlődni, hogy jó játékkal rukkoljunk elő és megmutassuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

Az előző évadban az őszi találkozón Aleksandra Vukaljovics tizenegy találatával a békés megyeiek legeredményesebb játékosa volt.

– Nem csak belőle készültünk, Marincsák Nikolett, Kopecz Barbara, Barján Bianka és Kovács Anett is komoly veszélyt jelenthet a kapunkra, az ezen játékosok elleni védekezés lehet a mérkőzés kulcsa – fogalmazott Bakó Botond.




-kelet.hu


TÁMOGATÓINK