facebook
2024-03-28 20:35:08

A NEKA elleni vereséget követően élvonalbeli csapatunk csütörtökön hazai pályán a Moyra-Budaörs ellen igyekezett javítani. Buday Dániel együttese múlt héten egy négy meccses vereség szériát tört meg a Kozármisleny ellen, így pozitív élményekkel érkeztek hozzánk. A találkozó előtt a két gárdát hat pont és négy helyezés választotta el egymástól, igaz a vendégek három mérkőzéssel többet játszottak nálunk.

Remek, összeszedett védekezéssel kezdtünk, a vendégek alig jutottak lövőhelyzetig. Amilyen jól muzsikáltunk hátul, olyan gyengén teljesítettünk elöl, sorra lőttük a kapufákat, nehezen akart megszületni az első találatunk, még Karnik Szabina hetese is a felső lécen csattant. Az első gólunkra több mint tizenkét percet kellett várni, akkor Mérai Maja vette be Vártok Ramóna kapuját, szintén az ő góljával volt először egyenlő az állás. A vezetést azonban nem sikerült átvennünk, mert a Budaörs kapusa sorra hatástalanította lövéseinket és tizenkét percen keresztül érintetlen maradt a hálója. A 23. percig mindössze kilenc lövést engedtünk el, a másik oldalon sem záporoztak a lövések, a huszonhetedik perc elején a vendégek tizenharmadik lövése talált utat a kapuba, amellyel kialakult az addig legnagyobb különbség, hárommal vezetett a Budaörs. A szünetig még egyet hozzátettek, így négygólos vendégvezetéssel vonultak öltözőbe a felek.

Óriási lendülettel, tűzzel jöttünk ki az öltözőből, feszesen, keményen védekeztünk, ellenfelünk rendre passzívig támadott, elől pedig egyre olvasztottuk a különbséget. Erre válaszként a Budaörstől jött az évek óta megszokott hét a hat elleni játék, amellyel ismét ők irányították a mérkőzést. Összeszorított fogakkal küzdöttünk, Karnik Szabina vezérletével kétszer is visszakapaszkodtunk egy gólra. A mérkőzést azonban nem sikerült átbillentenünk, a higgadtabban játszó Budaörs nemcsak megőrizte, hanem növelte is előnyét és elvitte a két pontot. Ahogy a mérkőzés előtt vezetőedzőnk, Józsa Krisztián mondta, hideg fej és forró szív kell a győzelemhez, ebből csak az utóbbi volt meg ezen a találkozón.

Kisvárda Master Good SE–Moyra-Budaörs 17–21 (6–10)

Kisvárda, 200 néző, v.: Nagy F., Túróczy.

Kisvárda: Mátéfi – Akiyama 2/1, Karnik 5, Kovalcsik B., Szabó L., Siska, Mérai 3. Csere: Juhász 4, Novak 1, Bucsi, Makó 1, Djatevska 1, Micsevszki, Gém. Vezetőedző: Józsa Krisztián.

Budaörs: Vártok R. – Vártok T. 3, Gergely-Zsigmond, Gorilszka, Hudák 1, Debreczeni-Klivinyi 4, Szabó A. 2. Csere: Mistina (kapus), Schneider 3/1, Szabó-Májer, Pálos-Bognár 3/1, Szövérdffy-Szabadi 2, Tóth, Szekerczés 3/1. Vezetőedző: Buday Dániel.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 0-1, 13. p.: 1-1, 18. p.: 4-4, 22. p.: 4-6, 29. p.: 4-9, 35. p.: 9-11, 42. p: 11-15, 49. p.: 15-16, 55. p.: 17-18, 58. p.: 17-20.

Kiállítások: 8, illetve 12 perc. Hétméteresek: 3/1, illetve 5/3.

Mestermérleg

Józsa Krisztián: – A védelmek domináltak mindkét oldalon. Tizenhét szerzett góllal nehéz nyerni, de a második félidőben így is többször támadhattunk az egyenlítésért, ám akkor rendre hatalmas hibákat követtünk el, aki pedig ennyit ront, az törvényszerűen veszít.

Buday Dániel: – Akarat és küzdelem volt a pályán, a színvonalat a profi kézilabdában eltöltött harminc év tapasztalatával nehezen tudom értelmezni. A védekezés és a kapusteljesítmény csillagos ötös volt, a támadás viszont nagyon gyenge. Több mérkőzés ment már el ettől jobb játékkal, örülök, hogy most halványabb teljesítménnyel nyerni tudtunk.

(fotó: Gazdag Mihály)


TÁMOGATÓINK