facebook
2020-05-07 11:15:11

Az MKSZ Május 5-én ajánlást adott ki a kézilabda edzések újrakezdését illetően.
A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete értelmében Magyarország egész területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, valamint a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.
A fentiek alapján Magyar Kézilabda Szövetség mérlegelte a versenyek 2020. március 14-i felfüggesztése óta eltelt idő hosszúságát, a jelenlegi kényszerhelyzet miatti adottságokat a 2020/2021-es szezon bajnoki rajtjának jelenleg még bizonytalan időpontját, a régiónkénti eltéréseket és ez alapján, szakmai és sportegészségügyi szempontok alapján készítette el ajánlását a sportegyesületek részére az edzések újrakezdésével kapcsolatban.
Ebben szó esik szakmai és sportegészségügyi ajánlásról és OSEI-állásfoglalásáról is.


Fentiek alapján a Kisvárdai Kézilabda club elnökségi tagjai rendkívüli videokonferencia ülést tartottak. A Magyar Kézilabda Szövetség 28./2020, (IV.9.) számú elnökségi határozatával befejezetté nyilvánította az MKSZ által szervezett versenyeket a 2019/2020-as idényre.
A Magyar Kézilabda szövetség elnöksége 2020.05.05 - napján az utánpótláskorú játékosok edzéséről a következő ajánlást hozta:
Az utánpótlás-korú játékosok számára a Magyar Kézilabda Szövetség nem ajánlja a csoportos termi edzések újrakezdését.
Ezt figyelembe véve elnökségünk a következőt határozta:
A Kisvárdai KC SE és a Várda Kézilabda Kft. utánpótlás csapatai részére továbbiakban is az Online edzések megtartását preferálja.
Az egyesület legközelebb 2020.07.01-től tartja elképzelhetőnek a teljes normál munkarendbe való visszatérést.

A teljes cikket a MKSZ honlapján olvashatják az érdeklődők.


TÁMOGATÓINK