facebook
2017-01-23 12:40:09

Minden napra jutott egy 27–25 a hétvégén. A világbajnokságon szereplő férfiválogatott előbb pénteken ennyire kapott ki a fehéroroszoktól, majd vasárnap sokkal nagyobb örömet szerezve, ugyanilyen eredményt hozó mérkőzésen győzte le, és verte ki az olimpiai bajnok dánokat. A kettő között, szombaton a Kisvárda Master Good SE NB I-es női csapata kapott ki éppen 27–25-re az MTK otthonában.

– Amire készültünk, az történt a pályán, mindkét csapat keményen küzdött a számára fontos két pontért – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Dévényi János, a kisvárdaiak edzője. – Felidéződtek a régi rossz emlékek azáltal, hogy megint rosszul kezdtük a mérkőzést, de sikerült rendezni a védekezésünket, így viszonylag hamar utolértük az ellenfelet, sőt a vezetést is átvettük. Ekkor a szerencse is elpártolt tőlünk, hiszen a kapusunk által kivédett mindkét hétméteres visszapattant az ellenfél játékosa elé, de különösebb gond ebből sem származott, hiszen a szünetben döntetlenre álltunk.

Aztán a második félidő elején úgy tűnt, a várdaiak végképp magukhoz ragadják a kezdeményezést, hiszen a szélről eredményes Lea Vukojevic góljaival rendre vezettek. Aztán 19–17-es előnyt követően jött egy mély hullámvölgy, amit kihasználva az MTK 22–19-re lépett meg.

– A negyvenötödik perc tájékán jött a fáradtság, illetve úgymond kiürült a támadójátékunk, hiszen az átlövőinkre ezen a mérkőzésen nem nagyon számíthattunk – így Dévényi János. – Mindössze két átlövésgólt követtünk el ezen a mérkőzésen, illetve további kettőt szereztek még betörésből, és ettől azért jóval többre számítottunk tőlük. Többször emberhátrányba kerültünk, de még így is felzárkóztunk az ellenfél nyakára, az utolsó két percet azonban megint emberhátrányban kellett játszanunk, és azt már nem bírtuk el.


TÁMOGATÓINK