facebook
2018-05-19 08:13:18

Volt abban valami rendkívüli, hogy a keleti női rangadón mindkét oldalon olyan kapus védett, akinek két forduló múlva (tehát a következő bajnokság első játéknapján) a pénteki ellenfelek lesznek a csapattársai. A debreceni Horváth-Pásztor Bettina Kisvárdára, a várdai Triffa Ágnes pedig a DVSC-hez igazol a nyáron.

Marija Hakunova a kisvárdai időszaka előtt játszott Debrecenben (még lánykori nevén, Garbuzként), de hogy nem felejtette el a lelkes közönség, arról a bemutatást követően a 24. percben is meggyőződhettünk. Igaz, ehhez az is kellett, hogy az orosz átlövőt ölben vigyék le a pályáról, mert miközben kiharcolt egy hétméterest, bokasérülést szenvedett.

Addigra már sok hullámzást megélt a mérkőzés. Az elején a Loki vezetett, de a Várda hamar egyenlített, sőt a vezetést is megszerezte. Mindkét csapatnak inkább a belső posztokon játszó emberei voltak eredményesek, a szélsők nem nagyon találták el a kaput, várdai részről Orbán Adrienn a lécet forgácsolta szét, Karacs Jázmin ejtését pedig védte jövendőbeli klubtársa, Horváth-Pásztor.

A teljes második félidő úgy alakult, hogy egy gólnál nagyobb különbséggel egyik csapat sem vezetett. Szünet után a Kisvárda ragadta magához a kezdeményezést a végig remeklő Triscsuk Krisztina révén, aztán az egész meccsen átlagon felül teljesítő Hajduch Csenge góljaival a Loki tartott előrébb egy-egy találattal.

Az utolsó hét percre fordulva aztán mindent vissza kellett szívnunk, amit a várdai szélsőkről korábban állítottunk, hiszen előbb Karacs, majd Orbán egyenlített (22–22 és 23–23), aztán Marina Dmitrovics góljával másfél perccel a vége előtt a Várda vezetett. Vlatko Djonovics hiába reklamált (hogy egész meccsen nem volt kiállítás a hazai csapatnál, mindenesetre elgondolkodtató), sárga lapot kapott, a labdát viszont a Debrecen, amiből Jelena Deszpotovics egy perc tíz másodperccel a vége előtt egyenlített, és az eredmény már nem változott.

NB I, női: 25. forduló

DVSC-TVP–Kisvárda Master Good SE 24–24 (13–12

Debrecen, 1200 néző, v.: Hargitai, Markó.

DVSC: Horváth-Pásztor – Csáki V. 2/1, Hajduch 6, Grigel 5/4, Sirián 1, Deszpotovics 5, Vantara-Kelemen 2. Csere: Lajtos (kapus), Zamfirescu, Varsányi, Pálsdóttir 3, Hársfalvi. Edző: Vida Gergő.

Kisvárda: Triffa – Orbán A. 3, Umanec, Hakunova 1, Milanovic-Litre 4, Triscsuk 8/4, Karacs 1. Csere: Dzsukeva (kapus), Radojevics 3/3, Dmitrovics 4, Szabó V., Marincsák. Edző: Vlatko Djonovics.

Az eredmény alakulása, 4. perc: 3–1, 10.: 4–5, 19.: 8–8, 22.: 10–8, 29.: 11–12, 33.: 13–14, 34.: 15–14, 48.: 19–20, 51.: 21–20, 59.: 23–2

Kiállítások: 0, illetve 6 perc. Hétméteresek: 6/5, illetve 8/7.

Mesterszemmel

Vida Gergő: – Nagy küzdelem volt, amely során támadásban jól megoldottuk a feladatunkat. Mindenképpen szerettük volna bizonyítani, hogy a januári, kisvárdai vereség csak kisiklás volt, de ez nem sikerült.

Vlatko Djonovics: – Ez a meccs már nem osztott, nem szorzott, játékosaim mégis mindent kitettek a pályára, és még úgy is pontot szereztünk, hogy Marija Hakunova kiválása után hárman maradtunk a három belső posztra.


TÁMOGATÓINK