facebook
2021-02-12 13:12:48

A Fehérvár, az Érd, a Szombathely után ismét közvetlen riválisunkkal mérkőzünk, szombaton a Dunaújvárost fogadjuk.

Dunaújvárosban rengeteg volt a kérdőjel, a bizonytalanság, és a sikeresnek nem éppen nevezhető szereplés pedig változtatásokat eredményezett a klub életében. A 2020/21-es szezonra új szakmai stáb kapott megbízást, vezetőedzői poszton Vágó Attila váltotta György Lászlót, miközben a csapat szinte teljes egészében kicserélődött. Elég csak ránézni a távozók névsorára, és egyből tudatosul, hogy új alapokra kellett helyezni mindent. Szekerczés Luca személyében távozott az előző csonka idény házi gólkirálya, de úgy is fogalmazhatunk, hogy a házi góllövőlista első hat helyezettjéből öten – Grosch, Sirián, Triscsuk és a hozzánk igazoló Bouti Fruzsina. – vagyis 480 bajnoki gólból 273 tulajdonosa. Összességében kilencen döntöttek a távozás mellett, és tizenegy új játékos érkezett, köztük Debreczeni-Klivinyi Kinga, Schatzl Natalie, vagy éppen a visszatérő Bulath Anita.

Az új szakmai stáb vezetésével szeptemberben legyőzték a Szombathelyt, majd a Boglári Akadémia -SZISE csapatát, a következő sikerre azonban több mint négy hónapot kellett várniuk: január 27-én némi meglepetésre hazai pályán múlták felül az MTK-t. Legutóbbi két találkozójukon azonban vesztesen hagyták el a pályát.

Élvonalbeli csapatunk az elmúlt fordulóban magabiztos győzelmet aratott Szombathelyen, így önbizalommal telve várhatja a szombati összecsapást.

- Jót tett a lelkeknek a szombathelyi győzelem, ez biztató a találkozóra nézve. Természetesen nehéz mérkőzésre számítok, mert jó pár, sok nagy csatát megélt meghatározó játékosa van ellenfelünknek, az ő semlegesítésük döntően meghatározhatja a mérkőzés menetét – vezette fel a találkozót vezetőedzőnk, Bakó Botond

- Emellett nekünk a saját játékunkat kell játszanunk és megpróbálni érvényesíteni az akaratunkat. Határozottan, fegyelmezetten kell védekeznünk és elengedhetetlen a jó kapusteljesítmény is, ez meghozhatja számunkra a sikert.

A Dunaújváros előszeretettel támad kapusát lehozva hét mezőnyjátékossal, ezzel sikerült legyőzniük az MTK-t.

- A héten ezzel és a többi játékelemükkel is foglalkoztunk, készültünk rá. Tudjuk, hogy mi a teendőnk, megvan a válaszunk minden lépésükre -reagált a felvetésre Bakó Botond.



TÁMOGATÓINK