facebook
2021-01-07 13:43:31

Határozottan kezdett élvonalbeli gárdánk Siófokon, sokáig fej-fej mellett haladt ellenfelével, sőt két góllal vezetett is az első félidőben. Azonban a kihagyott büntetők és a technikai hibák megbosszulták magukat és végére a játék összképéhez képest túlzó különbség alakult ki a két alakulat között a Balaton-partiak javára (27-19).

- Játszottunk egy kiváló első félidőt, amelynek az utolsó perceiben hoztunk pár rossz döntést, így a Siófok megfordította az eredményt. A második játékrészben a támadójátékunk utolsó szakaszában voltak bosszantó hibáink – kezdte érdeklődésünkre Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője. - Többször lehetőségünk lett volna szorosan tartani az eredményt, a kezünkben lévő lehetőségekkel azonban nem tudtunk élni, nem tudtuk kihasználni. Ismét megéreztük Bouti Fruzsina hiányát, mert egy irányítóval ilyen szintű mérkőzést nem lehet lejátszani. Fizikálisan és mentálisan is elfáradt Szabó Nina, ezekből pedig jöttek a hibák, de átlövőink is hoztak rossz döntéseket. Igazán az a bosszantó, hogy nagyon egyszerű szituációkban, fordulópontokban rontottunk, amikor közelebb zárkózhattunk volna, ezeket pedig megbüntette a Siófok. Próbáltunk nagy sebességgel játszani, amiben benne vannak ezek a hibák, törekszünk ezek kijavítására. Látom is a fejlődést, lépegetünk előre, kezdünk egyre jobban játszani. Ezeket a kulcsszituációkat kell tudnunk jobban megoldanunk. A Siófok egy jó csapat, de meg kell tanulnunk, hogy ilyen csapat ellen is vannak lehetőségeink, lehet velük egy jó mérkőzést játszani, akár meglepetést okozni – zárta Bakó Botond.

Udvardi Laura a Ferencváros elleni találkozóhoz hasonlóan Siófokon is értékesítette az összes helyzetét, jobbszélsőnk így látta a találkozót.

- Ez a mérkőzés sem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Sajnos a végén nagyon sok hibánk volt. Védekezésben talán lehetünk volna erőszakosabbak, támadásban pedig nem jöttek úgy a helyzetek, ahogy kellett volna. Igyekszünk ezeken javítani és a következő mérkőzésen jobban játszani.

Ezzel mozgalmas bő egy hetet zárt csapatunk, amely során három mérkőzést játszott, ebből kettőt is idegenben. A pénteki edzést követően a hétvégére szabadságot kaptak a lányok. Hétfőtől újra indul a munka és gőzerővel készülnek a jövő szombati MTK elleni találkozóra.

Foto: Németh András


TÁMOGATÓINK