facebook
2022-05-13 14:09:37

Csapatunknak múlt heti veresége ellenére még mindig van esélye megszerezni a hetedik helyet. Rajtunk kívül a Dunaújváros és az MTK, verseng még ezért a pozícióért. A mieink szombaton, a szezon utolsó hazai mérkőzésén a fővárosi kék-fehérek ellen tehetik meg az első lépést céljuk felé, az i-re a pontot pedig jövő héten Dunaújvárosban tehetik fel.

A tabella hetedik helyén tanyázó fővárosi kék-fehérek a magyar élvonal középcsapatai közé tartoznak. Kilenc győzelem mellett négyszer is szereztek egy pontot, tizenegyszer viszont vesztesen hagyták el a pályát. Az MTK rendkívül szeszélyes csapatként viselkedik. Erre a legjobb példát az szolgálja, hogy súlyos, tízgólos vereséget szenvedtek az alsóházi Alba Fehérvár otthonában, legértékesebb győzelmüket pedig a bronzérmes Debreceni ellen érték el a jelenleg zajló szezonban.

A két gárda januárban a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban találkozott, akkor Vida Gergő csapata szinte végig vezetett, Tamara Radojevics azonban másfél perccel a lefújás előtt egyenlített, amire már nem volt válasza a hazaiaknak.

– Az utóbbi időbe kisebb gödörbe került a csapat. A héten megpróbáltuk kirángatni magunkat ebből, a mérkőzés majd megadja a választ, hogy sikerült-e. Nagyon fontos, hogy ne hátrafelé tekintgessünk, hanem előre nézzünk, mert újabb lehetőség van a kezünkbe. Azzal pedig akkor kell élni, amikor adott – fogalmazott vezetőedzőnk, Bakó Botond. – Az Érd elleni meccs óta sok mindenen változtattunk, azt gondolom, hogy bizakodva, célokat kitűzve lehet csak előrelépni, ennek szellemében fogunk játszani szombaton. Véleményem szerint első és legfontosabb, hogy át tudjuk lépni a saját árnyékunkat és csak ezután következhet a stratégia és a taktika. Bízom benne, hogy vissza tudunk térni arra a magabiztos, dinamikus játékra, amely a bajnokság nagy részében jellemzett bennünket – zárta Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK